Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 364 kJ / 1 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,92 g |
Tuky | 59,07 g |
Vláknina | 7,10 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 74,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby vysypeme do litru osolené vody (nebo houbového vývaru) a vaříme přibližně 10 minut.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce k houbám. Přisypeme kmín, promícháme a necháme vše vařit. Krok 2: V jiném hrnci přivedeme k varu asi 750 ml vody a vlijeme do ní ocet. Rozklepneme jedno vejce a opatrně ji vložíme do octové vody. Lžící přehrnujeme bílek přes žloutek a vaříme asi 4 minuty. Pak vejce vyjmeme a stejným způsobem uvaříme i zbylá vejce. Krok 3: Když jsou brambory téměř měkké, zajistíme základ polévky moukou rozmíchanou ve smetaně. Polévku povaříme ještě asi 5 minut. Pak jí dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní nasekaný kopr. Na talíři doplníme každou porci vejcem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce k houbám. Přisypeme kmín, promícháme a necháme vše vařit. Krok 2: V jiném hrnci přivedeme k varu asi 750 ml vody a vlijeme do ní ocet. Rozklepneme jedno vejce a opatrně ji vložíme do octové vody. Lžící přehrnujeme bílek přes žloutek a vaříme asi 4 minuty. Pak vejce vyjmeme a stejným způsobem uvaříme i zbylá vejce. Krok 3: Když jsou brambory téměř měkké, zajistíme základ polévky moukou rozmíchanou ve smetaně. Polévku povaříme ještě asi 5 minut. Pak jí dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní nasekaný kopr. Na talíři doplníme každou porci vejcem.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7mMw
Moje poznámka
Moje kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7mMw
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 5 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 5 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 5 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 6 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 7 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 8 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 10 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 10 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 10 hodinami
Tématické fráze:
kulajda recept,
příprava kulajdy,
top recepty kulajda,
kulajda,
kulajda recept ze sušených hub,
kulajda ze sušených hub,
kulajda top recepty,
top recept na kulajdu
Suroviny:
houby sušené,
sůl,
brambory,
kmín drcený,
ocet,
vejce,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
pepř černý,
kopr čerstvý
Komentáře (1)