Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem

Tvarohové pomazánky s bylinkami jsou zdravé, svěží a lahodné. Přidáním různých surovin můžeme pomazánku pokaždé trochu obměnit. Přidejte čerstvé bylinky a namažte na plátek čerstvého pečiva, uvidíte, že vám zachutná.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 754 kJ /
419 kcal
Bílkoviny29,17 g
Tuky28,58 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 118 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy11,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vymícháme dohladka tvaroh s tukem, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme. Krok 2: Nakonec přisypeme nadrobno nasekaný medvědí česnek. Krok 3: Pomazánku můžeme obměnit - přidat trochu hořčice nebo lžíci majonézy. Krok 4: Podáváme s pečivem.

TIP: Nejlepší recepty na tvarohové pomazánky

Zveřejněno 22. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

cathleen: děkuju za odpověď:-)
Nestler - já cibulky nemám, nevím, kde bydlíte, ale v Praze se na jaře prodává hodně na Farmářských trzích. Natrhaný, ale později i cibulky.
vidím, že tohle je tady můj první recept:-)), už se na česnek zase těším.;-):-))

Nestler.V: neprodávám, ale vím, kdo prodá. Pošlu vám mailem kontakt. Jen to bude asi až někdy v červnu (zásilka cibulek), cibulky medvěda se posílají v období vegetativního klidu, když je zatažený pod zem;-)

Nestler.V 31. 1. 2016 16:50
Přeji hezký den.
Asi to sem nepatří a k ročnímu období je to asi neaktuální, ale mám velkou prosbičku. Nevíte kde bych mohl sehnat Medvědí česnek? U nás v lese jsem nikde na něj nenarazil, nebo ho asi nepoznám.Nebo zda by nemohl někdo něco darovat? Určitě se domluvíme (poštovné, cena..) Pište pls a Email.
Moc , moc děkuji :-8:-8
Nestler.V@seznam.cz

Jirka Bábor:

maris: foto nie je, keďže som zistila, že ty tu máš recept a moje fotky pri tvojich sú tak úbohé...

magdalenka: já už se na ni taky těším, ale medvědi u nás ještě určitě spí:-). Fotečka by nebyla;-):-)

Ja som včera "vymyslela" túto pomazánku, chcela som pridať recept, ale ma predbehla maris. V podstate robím identicky, len miesto masla som tvaroh vymiešala s kyslou smotanou, pridala trošičku horčice...takže len pridávam bod, pretože je veľmi chutná.

spagetka: já moc děkuju za fotečky, ne abys je smazala;-):-). Potěšilo mě, že jsi recept vytáhla na světlo - je to můj první, který jsem na Topky vložila. Díky;-):-K

Maris dnes jsem potřebovala zlikvidovat poslední medvědí česnek a sýrovou salsu, zkombinovala jsem ji do této pomazánky. Takže také tvaroh, ten česnek, asi 2 PL salsy, pepř, místo Ramy jsem měla Floru a nastrouhala jsem tam asi 5 ředkviček.
Protože je to jen varianta tvého receptu, dovolím si přidat fotky (vyfotila jsem i tu sýrovou salsu), smáznu to, pokud budeš chtít. ;-);-). Každopádně tvaroh a česnek nikdy nezklame ;-):-p:yes:

ahoj chtěla sem se zeptat,u nes v lese je medvediho česneku hrozně moc a nevim jestli se ji listy nebo je jeste pod zemi hlavička jako u normalniho česneku a jestli se to da jist.děkuji za odpověď.

Jirko, určitě:-!já ho nastříhám na proužky a dám do krabiček od Ramy, nebo podobných a mám ho celou zimu a je úplně v pohodě.;-):-)

Jirka Bábor 14. 4. 2009 11:07
Zdravím jen se chci zeptat jestli medvědi česnek mužu dat do mražáku,nebo jak ho uchovat na zimu?diky:-)6

magdalenka 25. 3. 2009 18:11
...a ešte, ak si cibuľky donesiete z lesa, môžete si ho v tmavšom kúte pestovať bez problémov, šíri sa ako plevel. Zatiaľ u nás nie je chránený.

magdalenka 25. 3. 2009 18:09
Vážení a milí, medvedí cesnak sa už tlačí von! Je neskutočne zdravý na všetko možné, ľahšie stráviteľný ako kuchynský. Medvede po zobudení si s ním prečisťujú organizmus, preto ten názov. Listy má ako konvalinka, Výbušná, ak ich pomrvíš v ruke, zacítiš silný cesnakový odér. Ale určite ho spoznáš aj bez toho, jednoducho, celý les ním cítiť. U nás t.č. už frčí. Nátierkové maslo plus posekané listy je najjednoduchšia nátierka. Alebo rybacia, alebo bryndzová s medv. cesnakom. Zemiaková kaša a bryndza a medvedí cesnak, zamiešať. Žihľava a listy medv. cesnaku uvarené ako špenát. Alebo do slaných závinov namiesto špenátu. Posekať do hocijakého šalátu, alebo aj do hotovej fazuľovej polievky...

Tématické fráze:
pomazánka z medvědího česneku, špenát z medvědího česneku, tvarohová pomazánka, kdy roste medvědí česnek, špenát z medvědího česneku recept, česnekovo tvarohová pomazanka, uchování medvědího česneku, tvarohová pomazánka recept, jak zpracovat medvědí česnek pesto, pomazanky z medvediho cesneku, recept tvarohová pomazánka, medvědí česnek prodej cibulek, pomazánky recepty, recepty z medvědího česneku, uchování česneku, medvědí česnek s tvarohem, tvarohová pom, pomazánka s medvědího česneku, pomazanka z medvedieho cesnaku, úprava medvediho česneku

Suroviny:
tvaroh, máslo, mléko, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, česnek mědvědí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu