

Cibulajda s kopřivami
Suroviny
- 5 velkých cibulí
- 2 jarní cibulky
- 1 mrkev
- hrst mladých kopřiv
- 1 l hovězího vývaru
- 1 polévková lžíce másla
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji restujeme na proužky nakrájenou cibuli do růžova, zjemníme máslem.
Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
Nakonec přidáme posekané jarní cibulky a kopřivy.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může si do horké polévky přidat nastrouhaný sýr.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cibulajda s kopřivami
-
Všem vám děkuji za hezké komentáře
a zkuste, dokud jsou mladé kopřivy
-
Vaclav Fronek:Vašíku děkuju
, myslím, že spojení obou by nebylo na škodu
-
Andrejko. Včera jsem už jednu kopřivovou polévku chválil a dal jí bodík. V rámci spravedlnosti dávám + bodík 7 i tobě jen si musím na vaření vybrat.Nebo udělám obě a nebo to spojím a vytvořím novou.
-
Škoda, že sa mi už nechce von, dnes som v lese bola, ale som doniesla len medveďa, zajtra varím určite toto! Také jednoduché a krásne!
-
-
Nádhera a foto luxusní.
Dobré světlo, je dobré světlo
-
ty ses dneska rozjela polívku uvařím jen musím na zahrádku pro kopřivy
+6
-
Tady na jihu také ještě kopřivy nejdou
ale až budou,tak tuhle dobrotu určitě udělám
Kde je použito hodně cibule-to je naše
Polévečka se mi moc líbí
+
-
Jůů, to vypadá lákavě - jako vždy
. Zkusím, ale taky musím na kopřivky ještě počkat
-
1974andrea: Ale to víš, že nesněží, je docela hezky. Já myslím, že kopřivy během týdne vykouknou, ony jsou dost rychlé
-
spagetka:Hlavně mě nestraš, že vám tam pořád sněží a ani kopřivy ještě nemáte
-
Jo výborné to bude, jen mi řekni, kde tu v Jizerkách mám sehnat mladé kpořivy?
No musím počkat pár dní no...