Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 083 kJ / 7 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,81 g |
Tuky | 329,92 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 841 mg |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 1 012,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.
Krok 2: Těsto rozválíme na 2 placky, které upečeme každou zvlášť.
Krok 3: Jednu upečenou placku polijeme horkým krémem.
Krok 4: Krém připravíme tak, že mléko smícháme s cukrem, pudingovými prášky, moukou a uvaříme hustou kaši. Do horké kaše vmícháme máslo a potom i rum.
Krok 5: Druhou placku přiklopíme na horký krém.
Krok 6: Nakonec moučník polijeme polevou a dáme vychladnout.
Krok 7: Na polevu vyšleháme cukr s vodou, poté přidáme citronovou šťávu a opět šleháme a šleháme, až je poleva krásně jemná.
Zveřejněno 21. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy "Pražská brusle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk3k
Moje poznámka
Řezy "Pražská brusle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk3k
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Tématické fráze:
pražské řezy,
pražské řezy recept,
prazske řezy recept,
řezy recept,
buchta brusle,
mouka pro brusle,
pražská bruske,
řezy jako od cukráře,
pražský rezy,
prazsky rez,
kolac prazska brusle,
řezy recepty,
pražská bru,
pražská blusle,
rezy které neznám,
rezy od cukraru recepty,
moučník brusle,
krem na rezy podle cukrářů,
pražské řezy kuchařka,
pražská brisle
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
rum,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (13)
A tu " tropickou variantu " také vyzkouším, je to dobrý nápad.