Suroviny
Porce: 6-7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 931 kJ / 3 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,77 g |
Tuky | 239,22 g |
Vláknina | 63,56 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 2,91 g |
Sůl | 6,82 g |
Sacharidy | 87,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 160°C
Na kolečka nakrájenou šalotku nasypeme na cca 5 dkg zpěněného másla a deci oleje. Na menším plameni zvolna restujeme. Cibulka se nesmí připálit! Já ji míchám asi 20 minut. Pokud se mi nezdá dobře opečená a některá by se mohla pálit, kápnu něco vody, aby se trochu rozdusila a dál míchám. Toto opakuji několikrát. Hotová je, až se od sebe oddělují hromádky docela rozdušené a vydušené cibule v másle. Pak zalijeme vínem a necháme povařit. Přikryté. Tento základ je sice pracnější, ale hodně na něm záleží. Krok 2: Mezitím rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme na kousky. Do polévky přilijeme horkou vodu a kostky zeleninového bujónu, přidáme pepř a vaříme.
Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou. Opepříme a dáme péci do předehřáté trouby na 160°C. Hotové jsou, až se sýr rozteče a bageta je opečená. Krok 3: Ochutnáme polévku, přidáme eventuálně ještě deci vína, aby voněla vinicemi, necháme přejít varem, aby se vyvařil alkohol a vypneme. Do hrnce s polévkou dáme avokádo a ručním mixerem rozmixujeme dohladka. Může se přisolit či přisladit nebo připepřit. Nalijeme na talíř, položíme na povrch tři tousty, posypeme hojně petrželkou.
Na kolečka nakrájenou šalotku nasypeme na cca 5 dkg zpěněného másla a deci oleje. Na menším plameni zvolna restujeme. Cibulka se nesmí připálit! Já ji míchám asi 20 minut. Pokud se mi nezdá dobře opečená a některá by se mohla pálit, kápnu něco vody, aby se trochu rozdusila a dál míchám. Toto opakuji několikrát. Hotová je, až se od sebe oddělují hromádky docela rozdušené a vydušené cibule v másle. Pak zalijeme vínem a necháme povařit. Přikryté. Tento základ je sice pracnější, ale hodně na něm záleží. Krok 2: Mezitím rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme na kousky. Do polévky přilijeme horkou vodu a kostky zeleninového bujónu, přidáme pepř a vaříme.
Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou. Opepříme a dáme péci do předehřáté trouby na 160°C. Hotové jsou, až se sýr rozteče a bageta je opečená. Krok 3: Ochutnáme polévku, přidáme eventuálně ještě deci vína, aby voněla vinicemi, necháme přejít varem, aby se vyvařil alkohol a vypneme. Do hrnce s polévkou dáme avokádo a ručním mixerem rozmixujeme dohladka. Může se přisolit či přisladit nebo připepřit. Nalijeme na talíř, položíme na povrch tři tousty, posypeme hojně petrželkou.
Zveřejněno 10. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gjZD
Moje poznámka
Moje cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gjZD
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 14 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 16 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Himaláje buchta
Amalka7 před 3 hodinami
Domácí lučina
hanazadrazilova před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
poirotka před 5 hodinami
Šopský salát
radekfiala před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 7 hodinami
Dopékané řízky
jakub@V před 8 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
jakub@V před 8 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 8 hodinami
Koprová omáčka
Sahula před 9 hodinami
Loupáčky z domácí pekárny
romanakross před 10 hodinami
Tématické fráze:
cibulačka recept,
cibulačka,
obyčejná cibulačka recept,
cibulačka z mladých cibulek,
top recepty cibulacka,
cibule šalotka rozdíl,
cibulačka z mladé cibule,
obyčejná cibulačka,
cibulacka po česku,
obyčejná polévka cibulačka,
deci oleje
Suroviny:
cibule šalotka,
máslo,
víno bílé suché,
sýr strouhaný,
petrželka,
bujón zeleninový,
sůl,
voda,
bageta,
avokádo
Komentáře (8)
Tady, kdyby se cibulka dělala pouze dobleda, tak se v názvu klidně dalo použít př. jm. "francouzská"
magdalenka:
Máslo?
Paní casinová opeče pečivo v toustovači a pak na plechu ho poklade sýrem který pod grilem nechá roztéci
No pravda ale je, že máslem nacucané bagety jsou dobří plavci, kteří ale na rozdíl od Cimrmanových trpaslíků děda Vševěda vydrží déle...
Byl byste první, kdo by na to upozornil. Naopak máslo u nich hraje jednu z hlavních rolí. Kam máslo patří, tam ho dávám.
I malí kousek provoní jídlo. Třeba do rýže před podáváním dávám kousek másla a nasekanou petrželku. Fakt bašta.