Nejlepší dřevěnický štrúdl
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl, nebo chcete-li závin. Zkuste pro jednou místo listového těsta šlehačkové.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 101 kJ / 4 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 281,33 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 373,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracujeme v těsto a necháme odpočinout. Máslo můžeme nechat mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka.
Krok 3: Vyválíme z těsta plát, pokryjeme jablky, cukrem a skořicí a zavineme. Zavineme ho jen jako jednu vrstvu (jen ho přeložíme), je to tedy velmi nízký štrúdl a těsto uvnitř není příliš nasáklé jablky.
Krok 4: Štrúdl položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, než lehce zrůžoví, přibližně 20 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Moje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 58 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší těsto na štrůdl,
nejlepší jablkový štrůdl,
štrůdl ze šlehačky,
vynikající štrůdl,
šlehačkové těsto na štrůdl,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
dobrý štrúdl,
štrůdl,
štrůdl recept,
šlehačkový štrúdl,
jak zavinout štrůdl,
štrudl od babičky ze šlehačky,
drevnicky strudl,
výborný štrůdl,
na kolik stupnu pect strudl,
nejlepší štůdl,
recept na štrůdl ze šlehačky,
těsto na štrůdl,
recept na dobrý štrůdl,
jablečný štrůdl ze šlehačky
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
máslo,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (55)
No, vy račte být moje krevní skupina
Heduska007:
Peču z podobného, ale dražšího těsta
Po upečení jsou štrúdle "tvrdé", ale u nás tomu říkáme že jsou KŘEHKÉ
Pékávám 8 ks z 1kg mouky a posléze, bohužel, štrúdle trochu změknou.
VYZERá ROZHODNE jemne-krechko-chutne..!!!
Ďakujem za recept..
Tak co mi zbývá ,jenom se do toho pustit!
výborný štrůdlík, krásně vonící po másle
posílám bodík a obrázky
a díky
P.S. ještě jsem přidala špetku soli
Bod předešel toto psaní.