Toskánský bůček
Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem neuděláte chybu a zazáříte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 492 kJ / 1 791 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,13 g |
| Tuky | 150,30 g |
| Vláknina | 14,79 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 28,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček, nejlépe bez kosti, potřeme olivovým olejem ze všech stran.
Krok 2: Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, chilli koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Krok 3: Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 °C asi 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.
Krok 4: Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.
Krok 5: Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.
Zveřejněno 5. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Moje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Tématické fráze:
sušený bůček,
bucek,
bůček recept,
sušený bůček recept,
recepty z bůčku,
bůček recepty,
recept na bůček,
recept na sušeny buček,
bůček sušený,
sušený bůček recepty,
pečený vepřový bůček,
recepty buček,
sušený bůček doma,
recpty z bucku,
co je bůček,
bůček v receptech,
bucek suseny recept,
sušený bucek v soli,
sušený bůček v lednici,
bucek podle v itálii
Suroviny:
bůček vepřový,
olej olivový,
rozmarýn,
tymián,
koření oregáno,
česnek sušený,
česnek,
cibule,
koření chilli,
sůl
Komentáře (15)
A nebo mám striktně trvat , aby mě v prodejně namísto horní části pekáčku dali ruličku alobalu ?
Toť zásadní otázka
Ale jináč to vypadá fakt "chutně" !