Marinovaný pečený bůček
Pečené copánky z bůčku marinovaného v zajímavé marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření zaujmou jak chutí, tak pěkným vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní chod, nebo jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 978 kJ / 3 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,09 g |
| Tuky | 297,80 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,30 g |
| Sacharidy | 72,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso bez kůže nakrájejte podélně na plátky cca 1-1,5 cm široké. Bude se vám lépe krájet, pokud maso necháte nějakou chvíli v mrazáku, kde ztuhne, nikoliv zmrzne. Nebo požádejte řezníka, ať vám maso rovnou nakrájí.
Krok 2: Plátky poté rozkrojte na 3 dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začněte až tak 2 cm od kraje, aby pruhy držely u sebe. Upleťte klasický cop, snažte se ho hodně stahovat, aby zůstal pevný. Konce spojte špejlí nebo jehlou, případně svažte provázkem.
Krok 3: Zlehka osolte a posypte kořením. Z medu, sójové omáčky, octa, najemno nastrouhaného zázvoru a česneku vymíchejte marinádu. Maso vložte do vhodné nádoby s víkem, přelijte jej marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nechte přes noc nebo minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Krok 4: Na dno pekáče dejte oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, na ni položte maso včetně veškeré marinády a trochu podlijte vodou. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 5: Nechte hodinu přiklopené, podle potřeby podlévejte nepatrně vodou a pak odklopené pečte při 200 °C ještě cca hodinu, aby se maso opeklo.
Krok 6: Můžete podávat klasicky k zelí jen tak s brambory, třeba šťouchanými, nebo nechat vychladnout, vložit do lednice a pak krájet na plátky.
Zveřejněno 12. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaný pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4jL
Moje poznámka
Marinovaný pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4jL
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 13 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 13 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 13 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 7 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 9 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 9 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 11 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 13 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 13 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 13 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 13 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 14 hodinami
Tématické fráze:
marinovaný pečený bůček,
marinovaný bůček,
pečený marinovaný bůček,
nejlepší pečený bůček,
peceny bucek,
vepřový bůček marinovaný pečený,
pečený buček top recept,
recept na marinovany bůček,
pečený bůček top recepty,
marinovany bucek v sójové omáčce,
pečený bůček na medu,
peceny bucek recept,
bůček recepty,
peceny bucek marinovany,
bućek marinovany,
marynovany bucek,
marinované pečený bucek,
vychytávky nejlepší pečený bůček,
recepty pečený buček,
marinovaný buček recept
Suroviny:
bůček,
zázvor,
česnek,
med tekutý,
ocet balsamiko,
omáčka sojová,
koření,
kmín drcený,
cibule,
sůl
Komentáře (8)
palec nahoru