Marinovaný pečený bůček
Pečené copánky z bůčku, marinovaného v originální marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření, zaujmou nejen chutí, ale i svým nápaditým vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní chod nebo vychlazené jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 1 dávka
pekáček o rozměrech přibližně 25 × 30 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 978 kJ / 3 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,09 g |
| Tuky | 297,80 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,30 g |
| Sacharidy | 72,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek i zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.
Krok 2: Maso bez kůže nakrájíme podélně na plátky široké asi 1–1,5 cm. Půjde nám to lépe, pokud maso předem necháme krátce ztuhnout v mrazáku, nikoliv úplně zmrznout. Případně můžeme požádat řezníka, aby nám maso rovnou nakrájel.
Krok 3: Plátky poté rozkrojíme na tři dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začneme asi dva centimetry od kraje, aby pruhy zůstaly spojené. Upleteme klasický cop a budeme se snažit pruhy pevně stahovat, aby držely tvar. Konce spojíme špejlí nebo jehlou, případně je svážeme provázkem.
Krok 4: Zlehka osolíme a posypeme kořením. Z medu, sójové omáčky, octa, nastrouhaného zázvoru a česneku vymícháme marinádu. Maso vložíme do vhodné nádoby s víkem, přelijeme ho marinádou, kterou do masa vetřeme. Necháme přes noc (alespoň 3 hodiny) marinovat v lednici.
Krok 5: Po odležení masa oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 6: Na dno pekáče rozložíme cibuli, na ni položíme maso i s veškerou marinádou a lehce ho podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 7: Maso necháme péct hodinu přiklopené a podle potřeby ho lehce podléváme vodou. Poté pekáč odklopíme a pečeme při 200 °C ještě přibližně další hodinu, aby se maso opeklo.
Krok 8: Podáváme klasicky se zelím nebo bramborami. Nebo necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.
Zveřejněno 12. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaný pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4jL
Moje poznámka
Marinovaný pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4jL
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 22 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 3 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 14 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 14 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 15 hodinami
Tématické fráze:
marinovaný pečený bůček,
marinovaný bůček,
pečený marinovaný bůček,
nejlepší pečený bůček,
peceny bucek,
vepřový bůček marinovaný pečený,
pečený buček top recept,
recept na marinovany bůček,
pečený bůček top recepty,
marinovany bucek v sójové omáčce,
pečený bůček na medu,
peceny bucek recept,
bůček recepty,
peceny bucek marinovany,
bućek marinovany,
marynovany bucek,
marinované pečený bucek,
vychytávky nejlepší pečený bůček,
recepty pečený buček,
marinovaný buček recept
Suroviny:
bůček,
česnek,
zázvor,
cibule,
med tekutý,
ocet balsamiko,
omáčka sojová,
koření,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (8)
palec nahoru