Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný pečený bůček

Pečené copánky z bůčku, marinovaného v originální marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření, zaujmou nejen chutí, ale i svým nápaditým vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní chod nebo vychlazené jako pohoštění na oslavách.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 dávka

pekáček o rozměrech přibližně 25 × 30 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 978 kJ /
3 580 kcal
Bílkoviny151,09 g
Tuky297,80 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 3,27 g
Sůl7,30 g
Sacharidy72,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek i zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Maso bez kůže nakrájíme podélně na plátky široké asi 1–1,5 cm. Půjde nám to lépe, pokud maso předem necháme krátce ztuhnout v mrazáku, nikoliv úplně zmrznout. Případně můžeme požádat řezníka, aby nám maso rovnou nakrájel. Krok 3: Plátky poté rozkrojíme na tři dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začneme asi dva centimetry od kraje, aby pruhy zůstaly spojené. Upleteme klasický cop a budeme se snažit pruhy pevně stahovat, aby držely tvar. Konce spojíme špejlí nebo jehlou, případně je svážeme provázkem. Krok 4: Zlehka osolíme a posypeme kořením. Z medu, sójové omáčky, octa, nastrouhaného zázvoru a česneku vymícháme marinádu. Maso vložíme do vhodné nádoby s víkem, přelijeme ho marinádou, kterou do masa vetřeme. Necháme přes noc (alespoň 3 hodiny) marinovat v lednici. Krok 5: Po odležení masa oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 6: Na dno pekáče rozložíme cibuli, na ni položíme maso i s veškerou marinádou a lehce ho podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 7: Maso necháme péct hodinu přiklopené a podle potřeby ho lehce podléváme vodou. Poté pekáč odklopíme a pečeme při 200 °C ještě přibližně další hodinu, aby se maso opeklo. Krok 8: Podáváme klasicky se zelím nebo bramborami. Nebo necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.

Zveřejněno 12. 9. 2018

Poznámka autorky 1974andrea

Balsamikový ocet přidáváme proto, že pomáhá masu změknout a udržet šťavnatost.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Marinovaný pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4jL

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Marinovaný pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4jL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jako vypadá dobře , ALE proč zázvor, med , balzamico, sojovku a ještě mraky koření??? Nestačil by česnek , kmín a třeba pálivá paprika... proč se všichni snaží udělat z jakéhokoliv jídla nějakého italského kočkopsa

:-)<3:yes: parádní recept i foto :yes::-K

ale sakra ... už teď se mi sbíhají sliny, že jsem se sem vůbec koukal na noc :-)

palec nahoru :-) :yes::yes::yes:

Karasek z bucku? No to musim zkusit.

vypadá to luxusně a určitě to tak i chutná, určitě zkusím:yes:

Andrej, Ty jsi ale hračička !!! Bůček máme rádi, a tenhle vypadá exkluzivně. :yes::yes::yes:

Veřové i kuřecí pečené maso zapletené v copánku máme rádi,ale tato úprava s marinádou se mi opravdu velice líbí<3:yes:Andri také díky za vychytávku s balsamikovým octem:-K

Tématické fráze:
marinovaný pečený bůček, marinovaný bůček, pečený marinovaný bůček, nejlepší pečený bůček, peceny bucek, vepřový bůček marinovaný pečený, pečený buček top recept, recept na marinovany bůček, pečený bůček top recepty, marinovany bucek v sójové omáčce, pečený bůček na medu, peceny bucek recept, bůček recepty, peceny bucek marinovany, bućek marinovany, marynovany bucek, marinované pečený bucek, vychytávky nejlepší pečený bůček, recepty pečený buček, marinovaný buček recept

Suroviny:
bůček, česnek, zázvor, cibule, med tekutý, ocet balsamiko, omáčka sojová, koření, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu