"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Upéct voňavý a křupavý chléb nemusí být náročné. Zvlášť, když vám s přípravou těsta pomůže domácí pekárna. Vy už jen necháte těsto vykynout a pak upečete v silnějším smaltovaném hrnci. Hotový chléb je úžasně nadýchaný.
Suroviny pro 1 kus
hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 169 kJ / 2 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,88 g |
| Tuky | 11,75 g |
| Vláknina | 28,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 543,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme vodu (klidně studenou).
V jiné míse smícháme suché suroviny a nasypeme také do pekárny. Zapneme program těsto - cca 1,5 hodinky. Krok 2: Vykynuté těsto přendáme na dobře pomoučněné prkénko, posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. Krok 3: V této fázi již zapínáme troubu (plynovou naplno, kdo má stupně celsia - dle původního receptu to má být 230 °C). Do trouby rovnou vkládáme i prázdný hrnec s pokličkou. To vše necháme 30 minut - kynout těsto a zároveň zahřívat troubu s hrncem. Krok 4: Po 30 minutách vyjmeme z trouby hrnec (pozor, pálí), překlopíme do něj vykynuté těsto (můžeme posypat kmínem, hrubou solí či semínky, co kdo rád), přikryjeme pokličkou a necháme péct 25 minut. Krok 5: Pak sundáme pokličku a dopečeme ještě 5 minut (každý si musí vychytat dle vlastní trouby).
Chléb vyklopíme na mřížku a necháme pořádně vychladnout.
V jiné míse smícháme suché suroviny a nasypeme také do pekárny. Zapneme program těsto - cca 1,5 hodinky. Krok 2: Vykynuté těsto přendáme na dobře pomoučněné prkénko, posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. Krok 3: V této fázi již zapínáme troubu (plynovou naplno, kdo má stupně celsia - dle původního receptu to má být 230 °C). Do trouby rovnou vkládáme i prázdný hrnec s pokličkou. To vše necháme 30 minut - kynout těsto a zároveň zahřívat troubu s hrncem. Krok 4: Po 30 minutách vyjmeme z trouby hrnec (pozor, pálí), překlopíme do něj vykynuté těsto (můžeme posypat kmínem, hrubou solí či semínky, co kdo rád), přikryjeme pokličkou a necháme péct 25 minut. Krok 5: Pak sundáme pokličku a dopečeme ještě 5 minut (každý si musí vychytat dle vlastní trouby).
Chléb vyklopíme na mřížku a necháme pořádně vychladnout.
Zveřejněno 15. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qoN
Moje poznámka
"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qoN
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 16 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 17 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 3 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 13 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 14 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 16 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 17 hodinami
Tématické fráze:
rychlý chléb bez kynutí,
domací chleba bez kynutí,
domácí chléb bez kynutí,
rychlý chleba bez kynutí,
chleba kynutý přes noc,
chleb kynuty přes noc,
chleba bez kynutí,
chleba bez míchání,
kynuty chleb,
chleb bez hneteni,
chleb bez kynuti,
chléb bez dlouheho kynutí,
domácí kynutý chleba,
chléb bez míchání,
jak dlouho kyne chleba,
markéta domácí kuchařka recepty,
markéta domácí kuchařka recepty,
domácí kynutý chléb,
chleba bez hnětení,
chleba bez dlouhého kynutí
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
droždí sušené,
sůl,
kmín drcený,
kmín celý,
sůl hrubá
Komentáře (50)