Tatranské kotlety
Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa pokladené anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem a smetanou a nakonec pokryté vrstvou strouhaného sýra budou po upečení křehké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 226 kJ / 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,70 g |
Tuky | 34,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 172 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky a lžíci leča.
Krok 3: Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme do změknutí masa, zhruba 60 minut.
Krok 4: Můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Moje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kotlety,
recept na kotlety,
recepty kotlety,
tatranský plátek,
kotleta recept,
recepty s kotlety,
tatranský řízek,
tatranský vepřový plátek,
recept kotlety,
luxusní kotlety,
kotlety recept,
kotleta recepty,
tatranska krkovicka,
tatranske platky,
tatranská vepřová kotleta,
tatranské maso,
recepty s kotletama,
tatranská krkovice,
kotlety,
tatranský vepřový kotlet
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
šunka,
lečo,
sýr strouhaný,
smetana,
sůl,
pepř
Komentáře (33)