Ruské pirohy s uzeným masem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 118 kJ / 2 657 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 186,37 g | 
| Tuky | 55,30 g | 
| Vláknina | 19,30 g | 
| Cholesterol | 1,11 g | 
| Sodík | 4,67 g | 
| Sůl | 10,78 g | 
| Sacharidy | 345,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, lžičku mouky a trochu vlahého mléka, promícháme a necháme asi 10 minut vykynout.
	Krok 2: Náplň:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme a orestujeme. Vmícháme nasekanou petrželku. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí, přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale tak to má být. Poprášíme moukou a přikryjeme folií. Necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Pak vyklopíme na moukou posypaný vál a rozdělíme na zhruba 30 stejně velkých dílků. Z každého uválíme kuličku a necháme ještě kynout. Každou kuličku pak vyválíme na placičku asi půl cm silnou a dáme náplň, přeložíme a vidličkou přimáčkneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. dozlatova.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme a orestujeme. Vmícháme nasekanou petrželku. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí, přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale tak to má být. Poprášíme moukou a přikryjeme folií. Necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Pak vyklopíme na moukou posypaný vál a rozdělíme na zhruba 30 stejně velkých dílků. Z každého uválíme kuličku a necháme ještě kynout. Každou kuličku pak vyválíme na placičku asi půl cm silnou a dáme náplň, přeložíme a vidličkou přimáčkneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. dozlatova.
Zveřejněno 13. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Ruské pirohy s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzXG
Moje poznámka
					
				
Ruské pirohy s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzXG
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 21 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pirohy s uzeným masem, 
						
						
							pirohy s masem, 
						
						
							recept na ruské pirohy, 
						
						
							recepty z uzeného masa, 
						
						
							ruské pirohy, 
						
						
							pirožky s uzeným masem, 
						
						
							recept na pyrohy s uzeným masem, 
						
						
							recept na pirožky, 
						
						
							recepty uzené maso, 
						
						
							ruské pirožky, 
						
						
							pirohy z nádraží, 
						
						
							pirohy z uzeným masem, 
						
						
							pirohy recept, 
						
						
							ruské pirožky recept
						
					
						Suroviny:
						
							droždí, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							pepř, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							petrželka
						
					
	
			
Komentáře (3)