Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme. Krok 3: Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
Vše solíme dle chuti až na talíři.
Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.
Zveřejněno 20. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Moje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 2 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 13 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 24 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 58 minutami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 1 hodinou
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 1 hodinou
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 1 hodinou
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 2 hodinami
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 2 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa minutka,
kachní prsa na pomerančích,
maso s karamelizivanimi pomerance,
kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem,
kachní prsa a teplota,
minutka kachní prsa na pomerančích,
minutka z kachních prs,
uptavy kachních prs a videorecepty,
priloha ke kachnimu prsu,
teplota kachni prsa,
příprava kachnich prs,
kacní minutky,
kachna na pomerancich na panvi,
minutka kachni prsa,
kachní prsa teplota,
kachní prso na na pomerančích,
teplota kachniho prsa,
příprava kachních prs příprava kachních prs,
recept na upravu kačeních prs,
úprava kachních prsu
Suroviny:
prsa kachní,
pomeranče,
pepř mletý,
sůl,
cukr třtinový
Komentáře (5)