Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 196 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme. Krok 3: Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
Vše solíme dle chuti až na talíři.
Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.
Zveřejněno 20. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Moje poznámka
Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GrK
Nejnovější recepty
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové knedlíčky s mákem a dušenými meruňkami
Přidáno před 9 hodinami
Gnocchi s cuketou a špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Salát s opečeným kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
Přidáno před 18 hodinami
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecké frappe
hlavek.lukas před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
PetrAmis před 2 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marienka@ před 2 hodinami
Fofr bublanina
Skrabi před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 2 hodinami
Dubajská čokoláda
Revali před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Magic111 před 2 hodinami
Kuře na jiný způsob
Blazenka před 2 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Kamculka před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa minutka,
kachní prsa na pomerančích,
maso s karamelizivanimi pomerance,
kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem,
kachní prsa a teplota,
minutka kachní prsa na pomerančích,
minutka z kachních prs,
uptavy kachních prs a videorecepty,
priloha ke kachnimu prsu,
teplota kachni prsa,
příprava kachnich prs,
kacní minutky,
kachna na pomerancich na panvi,
minutka kachni prsa,
kachní prsa teplota,
kachní prso na na pomerančích,
teplota kachniho prsa,
příprava kachních prs příprava kachních prs,
recept na upravu kačeních prs,
úprava kachních prsu
Suroviny:
prsa kachní,
pomeranče,
pepř mletý,
sůl,
cukr třtinový
Komentáře (5)