Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa jako minutka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kačacie prsia uložíme na suchú panvicu, ktorú môžeme vložiť do rúry alebo do malého pekáčika. Len navrchu osolíme a dobre okoreníme. Krok 2: Dáme na sporák a zapneme na najnižší oheň, aký môžeme nastaviť. Ak máme elektrický sporák, nezapíname dopredu, panvicu položíme na studenú platňu. Ničím nepodlievame. Nízka teplota a pomalé ohrievanie mäsa zabezpečí pustenie tuku z mäsa. Mäso neopekáme z oboch strán na vysokej teplote, ani ho neotáčame! Len ho necháme na nízkej teplote pomaly púšťať tuk. Krok 3: Keď je mäso zospodu dohneda (nadvihneme ho plackou a pozrieme), vložíme ho do rúry vyhriatej na 200°C na 8-10 minút, podľa toho, ako ho chceme mať vnútri prepečené.
Potom ho vyberieme z rúry a nakrájame na hrubšie plátky. Krok 4: Medzitým na masle orestujeme fazuľkové struky, osolíme a ochutíme ich prelisovaným cesnakom podľa chuti.
Prílohu zvolíme podľa seba, čo máme radi.

Zveřejněno 20. 11. 2020

Poznámka autorky tejaja

Fazuľky môžeme nahradiť inou zeleninou podľa svojej chuti, výborné sú aj hráškové struky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa jako minutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl2r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa jako minutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Treba vyskúšať, asi to bude šťavnaté , ale nie krvavé:-)

Eja57: Evka, rozpadávajúce sa mäso to nebude. :-8 Niečo na spôsob prepečenejšieho steaku. Chce to hneď podávať a nenechať stáť. Ale časť som nechala vychladnúť a potom tenko krájala k šalátu a mäso bolo fajn.

Já se k tomu pořád vracím...moc nemusím klasickou pečenou kačicu, ale kachní prsa na minutku ano, viz můj recept s pomeranči...kdyby byl recept od kohokoli jiného, tak ho rovnou zahodím, že to bude tuhé a vůbec...ale od Tebe to fakt vyzkouším...

Eja57: Prsia sú bez kože, doplním to, na fotke je to vidieť. A NEOTÁČAME!:-K Díky za upozornenie.

Předpokládám, že akci začínáme kůží dolů? Nebo je to jedno?

hospodyne: :-D:-D:-D A je to vyriešené.;-)

:-K:yes::yes: moc děkuji. U nás je tím pádem konec dohadování, zdali je pánev dost žhavá nebo ještě málo.!

casino: Tú vychytávku mi dohodila kamarátka, kdesi to vraj čítala. Vyskúšala som a funguje to. Nič netreba robiť, iba to na suchú panvicu dať na slabý oheň a dívať sa, ako mäsko púšťa tuk, neotáčať, neopekať, nepodlievať. Preto to musí byť na nízkej teplote, aby sa ten tuk stíhal vytopiť z mäsa. A potom šup do rúry. ;-)

Hmmm..., pro mě netradiční způsob tepelné úpravy masa :-O:-):-K

Suroviny:
prsa kachní, pepř, sůl, lusky fazolkové, máslo, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu