Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 959 kJ / 1 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,58 g |
Tuky | 64,20 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 182 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 95,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme pánev na vysokou teplotu.
Krok 2: Předem ochucenou a připravenou sekanou rozdělíme na 6 kusů, poté vytvarujeme do tvaru koft.
Krok 3: Opékáme na pánvi po dobu 4 až 5 minut na každé straně dozlatova.
Krok 4: Mezitím nastrouháme zelí na jemno. Posypeme špetkou mořské soli a černého pepře, pokapeme 1 lžíci vinného octa a mačkáme ho, dokud nepustí šťávu. Přidáme trochu olivového oleje.
Krok 5: Jak na rychlé domácí tortilly:
1. V míse smícháme 100 g hladké mouky se špetkou mořské soli, 50 ml vody a 1 lžíci olivového oleje, dokud nebudeme mít těsto.
2. Poté z těsta vytvarujeme tortilly o síle 0,5 cm, postupně je pokládáme na druhou rozpálenou pánev a pečeme, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavé skvrny. Krok 6: Když máme maso usmažené, na tortilly rozložíme zelí, na ně položíme hotové kofty, můžeme dle chuti pokapat majonézou nebo tatarkou či jiným dresinkem a celé zabalíme.
1. V míse smícháme 100 g hladké mouky se špetkou mořské soli, 50 ml vody a 1 lžíci olivového oleje, dokud nebudeme mít těsto.
2. Poté z těsta vytvarujeme tortilly o síle 0,5 cm, postupně je pokládáme na druhou rozpálenou pánev a pečeme, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavé skvrny. Krok 6: Když máme maso usmažené, na tortilly rozložíme zelí, na ně položíme hotové kofty, můžeme dle chuti pokapat majonézou nebo tatarkou či jiným dresinkem a celé zabalíme.
Zveřejněno 26. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQ5Q
Moje poznámka
Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQ5Q
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 28 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 31 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 55 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 7 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 12 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Suroviny:
maso drůbeží mleté,
zelí červené,
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
ocet vinný,
sůl mořská,
pepř
Komentáře (2)
fotka je od Jamie Olivera
a v surovinách nemáte to zelí