Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 959 kJ / 1 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,58 g |
| Tuky | 64,20 g |
| Vláknina | 8,50 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 182 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 95,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme pánev na vysokou teplotu.
Krok 2: Předem ochucenou a připravenou sekanou rozdělíme na 6 kusů, poté vytvarujeme do tvaru koft.
Krok 3: Opékáme na pánvi po dobu 4 až 5 minut na každé straně dozlatova.
Krok 4: Mezitím nastrouháme zelí na jemno. Posypeme špetkou mořské soli a černého pepře, pokapeme 1 lžíci vinného octa a mačkáme ho, dokud nepustí šťávu. Přidáme trochu olivového oleje.
Krok 5: Jak na rychlé domácí tortilly:
1. V míse smícháme 100 g hladké mouky se špetkou mořské soli, 50 ml vody a 1 lžíci olivového oleje, dokud nebudeme mít těsto.
2. Poté z těsta vytvarujeme tortilly o síle 0,5 cm, postupně je pokládáme na druhou rozpálenou pánev a pečeme, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavé skvrny. Krok 6: Když máme maso usmažené, na tortilly rozložíme zelí, na ně položíme hotové kofty, můžeme dle chuti pokapat majonézou nebo tatarkou či jiným dresinkem a celé zabalíme.
1. V míse smícháme 100 g hladké mouky se špetkou mořské soli, 50 ml vody a 1 lžíci olivového oleje, dokud nebudeme mít těsto.
2. Poté z těsta vytvarujeme tortilly o síle 0,5 cm, postupně je pokládáme na druhou rozpálenou pánev a pečeme, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavé skvrny. Krok 6: Když máme maso usmažené, na tortilly rozložíme zelí, na ně položíme hotové kofty, můžeme dle chuti pokapat majonézou nebo tatarkou či jiným dresinkem a celé zabalíme.
Zveřejněno 26. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQ5Q
Moje poznámka
Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZQ5Q
Nejnovější recepty
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 15 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 19 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 23 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno 4. 12. 2025 08:54:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Diesel před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
be.amenity před 1 hodinou
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
be.amenity před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 6 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 11 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 11 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 12 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
maso drůbeží mleté,
zelí červené,
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
ocet vinný,
sůl mořská,
pepř
Komentáře (2)
fotka je od Jamie Olivera
a v surovinách nemáte to zelí