

Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty
Suroviny 2 porce
- 550 g krůtích prsou
- 300 g jarní cibulky (zelené části)
- 200 ml zakysané smetany 16%
- 100 g strouhaného sýra Eidam 30%
- 2 vajíčka
- 2 ks větších rajčat
- 4 g petrželky kadeřavé
- 4 g soli
- 3 g drceného pepře čtyř barev
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 g mletého tymiánu
Postup přípravy receptu
Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte třemi lžícemi olivového oleje. Řádně promíchejte a celé to nechte asi 20 minut marinovat.
V další menší misce smíchejte zálivku ze smetany, jarní cibulky,
nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec.Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou
zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata.
Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem.Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut.
Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se.Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty
K receptu nejsou žádné komentáře.