Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty

digiart Kuchař: digiart

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

550 g krůtích prsou
300 g jarní cibulky (zelené části)
200 ml zakysané smetany 16%
100 g strouhaného sýra Eidam 30%
2 vajíčka
2 ks větších rajčat
4 g petrželky kadeřavé
4 g soli
3 g drceného pepře čtyř barev
3 lžíce olivového oleje
2 g mletého tymiánu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte třemi lžícemi olivového oleje. Řádně promíchejte a celé to nechte asi 20 minut marinovat.

  2. V další menší misce smíchejte zálivku ze smetany, jarní cibulky,
    nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec.

  3. Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou
    zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata.
    Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem.

  4. Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut.
    Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se.

  5. Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo