Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 367 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 31,55 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Penne all´Amatriciana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WN2E
Moje poznámka
Penne all´Amatriciana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WN2E
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 10 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 13 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 7 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 9 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 10 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
penne,
recept na penne,
amatriciana,
těstoviny amatriciana,
penne amatraciana,
penne all’amatriciana,
penne recept,
amatraciana,
pene recept,
těstoviny penne amatriciana,
amatriciana omáčka recept,
penne recepty,
recept pene,
penne anatraciana,
penne allamatriciana,
omáčka amatricana,
těstoviny matriciana,
alama triciána,
all‘amatriciana,
amatricana omáčka recept
Suroviny:
slanina,
česnek,
olej olivový,
rajče drcené,
cibulka,
pepř,
paprika čerstvá červená
Komentáře (7)
Tedy: "Jelikoz jsem nesehnal quanciale ani pancettu (coz chapu), jsem pouzil slaninu, pak jsem pridal i cibuli a cesnek. Pecorino jsem nahradil parmezanem.
A ted k te Svickove na smetane: "Nemel jsem hovezi, dal jsme veprove, nemam rada mrkev, tak jsem obarvil omacku mletou paprikou a pro chut jsem dal i 2 strouzky cesneku. Tez trochu Maggi, da omacce smrnc po hovezim mase. Zahustil mlekem a moukou, smetana je moc tucna
V pripade, ze je pouzijete, nejprve osmazte slaninu na slabe lzici oleje, prelijte trochou bileho vina a nechte ho odparit opet na tuk. Vyndejte ji derovanou mechackou z panve na talirek a do tuku po slanine pridejte cesnek, cibuli, chilli papricku a nechte decentne osmazit. Nejak nechapu onu suchou papriku, bud chilli nebo nic.
Pak prihodte konzervovana rajcata - lepe cela, loupana a trochu pokrajena. V zaveru vmichejte do omacky osmazenou slaninu, uvarene testoviny promichejte a podavejte.
A od "Itala" bych ocekavala pouziti pecorina, nebo alespon pecorina s parmezanem
Nevím, zda tam česnek vůbec patří