Zelné šlíšky
Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou cibulí a slaninou. Balanc musí být.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 398 kJ / 3 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,35 g |
Tuky | 133,74 g |
Vláknina | 55,70 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 8,55 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 461,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. Promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme minimálně půl hodiny stát.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Na sádle osmažíme cibuli. Osmažíme také pokrájenou slaninu. Cibuli i slaninu přendáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.
Krok 4: Do odleželého zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne.
Krok 5: Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta.
Krok 6: Dáme postupně vařit do vroucí vody. Po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme, tak 3-5 minut a poté důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.
Zveřejněno 4. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné šlíšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAjz
Moje poznámka
Zelné šlíšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAjz
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 11 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 18 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno 20. 10. 2025 06:46:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 33 minutami
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 1 hodinou
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 8 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 12 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 13 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 13 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 15 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 16 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelne recepty,
slisky se zelím,
recept na zelné šišky,
zelné šišky,
zelný siský,
zelné šišky na slano,
zelne slisky se slaninou,
zelný,
šišky z hlávkového zeli,
zelné šlíšky s cibulkou a slaninou,
recept zelné šišky,
zelne slysky,
zelne slysky,
zelné šišky s cibulkou a slaninou,
pochotkový rok2020 zelové šlišky,
zelné šlíšky s cibulkou,
zelnéšlišky,
zelná,
zelný pekáček,
šlíšky ze se zelím
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
mouka hrubá,
sůl,
cibule,
sádlo,
slanina uzená
Komentáře (15)
Ešte dotaz - videla som na fotke, že si použila el. strúhadlo. Ako to išlo s ním strúhať? Máš na to nejakú metódu?