Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnské cookies „červený samet“

Valentýnské sušenky jsou jednoduchým a přesto skvělým způsobem, jak vyjádřit lásku v podobě sladké pochoutky. Oslavte tento den s těmito lahodnými sušenkami, které vykouzlí úsměv každému, kdo je ochutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

36-48 kusů podle velikosti

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 617 kJ /
386 kcal
Bílkoviny21,36 g
Tuky22,89 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 4,18 g
Sůl5,24 g
Sacharidy18,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C a plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Ve středně velké míse smícháme mouku, kakaový prášek, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl. Odložíme stranou. Krok 3: Ušleháme máslo a ztužený tuk s cukrem do pěny. Krok 4: Přidáme vejce, žloutek a šleháme, dokud se řádně nespojí. Krok 5: Pak přidáme ocet, vanilku a potravinářské barvivo. Opět řádně promícháme. Krok 6: Pomalu přidáváme suché přísady a mícháme, až se spojí. Přimícháme nasekanou čokoládu. Krok 7: Polévkovou lžící nabereme těsto a uděláme kuličku. Dáme ji na plech v dostatečném rozestupu. Do každé kuličky (sušenky) zatlačíme ještě pár kousků čokolády. Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě cca 8-10 minut. Krok 9: Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

TIP: Cookies - nejlepší recepty

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

porcí je asi 36-48 podle velikosti. Po upečení spotřebujte do 5 dní. Před podáváním je vyndáme na pár minut z lednice, nebo je dáme na pár vteřin do mikrovlnné trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4JE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4JE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Naprosto úžasné jsou! nedávala jsem teda barvivo a první várku jsem malilinko víc vypekla ale druhý plech jsem vychytala a perfektní! Příště si je malinko víc přisladím ještě bych tam tak 30-50g cukru přidala ale wau... Díky:yes::-K

Tématické fráze:
valentýnské řezy, valentynske susenky, černený samet americký dort, valentynske coockies, susenky red velvet, valentýnské cocies, cookies susenky red velvet recept, dort červený samet kukuřičná, recept červený sametově čokoládové sušenky

Suroviny:
mouka hladká, kakao, škrob kukuřičný, soda jedlá, sůl, máslo, tuk ztužený, cukr krupice, vejce, žloutek, ocet, extrakt vanilkový, potravinářské barvivo červené, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu