Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Tymián je vynikajícím kořením do omáček, krémových polévek, zeleninových salátů, k pečeným bramborám, do houbových směsí, do chlebového těsta i na pizzu. S bramborami a sýrovou omáčkou ochutnejte i vy tuto voňavou bylinku.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 875 kJ / 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,34 g |
Tuky | 60,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 9,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas nahřejeme troubu na 200 °C.
Krok 2: Brambory důkladně umyjeme a podle velikosti je necháme celé nebo rozkrojíme. Otrháme lístky tymiánu a smícháme se solí a olejem.
Krok 3: Brambory v olejové směsi pořádně obalíme a dáme do trouby. Pečeme do měkka a do zlatova, občas otočíme.
Krok 4: Na omáčku nakrájíme celý svazek cibulky a libeček na kousky. Rozpustíme máslo a bílou část cibulky na něm necháme zesklovatět.
Krok 5: Přilijeme smetanu a nadrobíme sýr. Mícháme, až se sýr rozpustí. Přidáme větší část zelené cibulky, chvíli povaříme a dochutíme bohatě pepřem.
Krok 6: Omáčku odstavíme, měla by ještě zhoustnout. Připadně ji zředíme mlékem.
Krok 7: Hotové horké brambory polijeme omáčkou a posypeme zbylou zelenou natí. Omáčka se hodí i na špagety nebo různé těstoviny a noky.
Zveřejněno 31. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZLJ
Moje poznámka
Omáčka z jarní cibulky k pečeným bramborám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZLJ
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 36 minutami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
vakl1 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 2 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 2 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 2 hodinami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 5 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 16 hodinami
Tématické fráze:
omacka z jarní cibulky,
omáčka k bramboram,
omacka s jarni cibulkou,
omáčka s cibulkou,
omacka jarní cibulky,
omáčka k masu s jarní s cibulkou,
omáčka k pečeným bramborám,
omáčka z jarních cibulek,
báječná omáčka k masu,
co k pečeným bramborám,
omacka k pecenym bramborum,
omacky k pecenym bramborum,
brambory s jarní cibulkou,
recept s jarní cibulkou,
recept omáčka k pečeným bramborám,
nové brambory recepty,
omáčka z cibulky
Suroviny:
cibulka jarní,
smetana na vaření,
sýr niva,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
libeček,
brambory rané,
olej olivový,
tymián,
sůl hrubá
Komentáře (5)