Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 107 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,35 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 5,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme dle zvyklostí - my rádi větší kusy. 5 minut povaříme ve vroucí hodně osolené vodě a necháme okapat.
Krok 2: Svaříme nálev.
Krok 3: Houby dáme do skleniček, přidáme koření, můžeme i pár kroužků cibule ev. tenké plátky mrkve, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme obvyklým způsobem, stačí 10, max. 15 minut.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Moje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 59 minutami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda
imzlin@seznam.cz před 2 minutami
Rajská polévka III
Tynaja před 16 minutami
Krkovice pečená na cuketové směsi
Pav44 před 34 minutami
Housky na hamburger
ErikaU před 1 hodinou
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 12 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 15 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 16 hodinami
Tématické fráze:
nakládané hoby,
nakladane-houbicky,
nálev na hoby,
sterilování houbicek,
recept na zavřít houbičky
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
kyselina citronová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
jalovčinky,
koriandr,
semínka hořčičná
Komentáře (5)
Já přidávám do takových nálevů ještě stroužek česneku