Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 107 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,35 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 5,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme dle zvyklostí - my rádi větší kusy. 5 minut povaříme ve vroucí hodně osolené vodě a necháme okapat.
Krok 2: Svaříme nálev.
Krok 3: Houby dáme do skleniček, přidáme koření, můžeme i pár kroužků cibule ev. tenké plátky mrkve, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme obvyklým způsobem, stačí 10, max. 15 minut.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Moje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 17 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 22 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 46 minutami
Jihočeská kulajda
Sahula před 2 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 3 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 4 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 10 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 11 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 12 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 12 hodinami
Tématické fráze:
nakládané hoby,
nakladane-houbicky,
nálev na hoby,
sterilování houbicek,
recept na zavřít houbičky
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
kyselina citronová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
jalovčinky,
koriandr,
semínka hořčičná
Komentáře (5)
Já přidávám do takových nálevů ještě stroužek česneku