Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 272,40 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,60 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: Do hrnce dáme olej, vsypeme cibuli a papriky, podusíme pod poklicí, až pustí dostatečně tekutiny.
Krok 3: Potom přidáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý, tj. 200 g kelímek hořčice a opět provaříme.
Krok 4: Ještě vroucí plníme do čistých sklenic, utřeme hrdla, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s jahodami a pudinkem
Terina309 před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa před 7 hodinami
Margotková kolečka
MarcelaPa před 7 hodinami
Topinka "SPECIÁL"
MarcelaPa před 7 hodinami
Třešňový nákyp
evoule před 10 hodinami
Hermelín v pyžamu
Sahula před 10 hodinami
Smažené pirohy s kuřecím masem
Sahula před 10 hodinami
Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Sahula před 11 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
dejna před 12 hodinami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr
Komentáře (177)
No a proč neééé
V tvém případě mohlo být některé rajče uvnitř nahnilé a nakvašené (domnívám se). Ale sám tomu moc nevěřím.
. Takhle zavařovala moje babička . Okurky horký nálev dvojitý celofán namočený ve studení vodě gumička, horká zelenina (lečo) celofán gumička , houby, povidla ,atd a vše vydrželo dokud se to nesnědlo. Dneska patentní zavařovačka naplnit otočit dnem vzhůru a hotovo .
Btw, z jedné várky mám přesně 4 sklenice 0,7 l
Jinak hlásím že stále žiju
Moc se mi líbí nápad z komentářů : udělat s rýží, určitě vyzkouším.
Nezavařuji,není důvod, všechny suroviny projdou varem.
lečo jsem uvařila podle receptu a je vynikající na topinkách, ještě dobřejší je posypané šunkou nebo nějakým masem.