Suroviny
Porce: 4-6 (podle hladu)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 705 kJ / 3 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 330,00 g |
Tuky | 101,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 890 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 244,00 g |
Postup přípravy
brambory nakrájíme, třeba na čtvrtky, a posolíme. Krok 2: V pekáči rozehřejeme sádlo, nasypeme brambory, na ně položíme bůček kůži dolů, mírně podlijeme vodou (vývarem), a dáme přikrytý pekáč do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinku. Krok 3: Koukneme se do pekáče, v případě potřeby podlijeme a bůček otočíme kůží nahoru a dopékáme při teplotě 220 °C už bez přikrytí, až je kůrčička dozlatova upečená.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na bramborách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLx2
Moje poznámka
Bůček na bramborách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLx2
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 49 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
bucek,
bucek recepty,
recepty z brambor,
bůček recept,
recept bůček,
top recepty bůček recept,
kůže z z bůčku,
bucek s bramborami,
kolumbijske drogove kartely filmy
Suroviny:
kost,
brambory,
sůl,
kmín celý,
pepř,
sádlo,
voda
Komentáře (5)
Bramborám se udělá při pečení na povrchu taková jemná "krusta" a ani 90 minut jim nevadí - chce to aspoň tu hodinku s nimi nic nedělat, nepromíchávat, prostě nechat je být...stejně dělám i kuře...