Houby po čínsku

fb.lib Kuchař: fb.lib

Houby 4 názory

Suroviny

600 g čerstvých hub (kukmák jedlý, hřibovité, žampiony, jedlé čirůvky aj.)
1 lžíce sojové omáčky
2 vejce
50 g hladké mouky
3 dl oleje
voda
sůl
Omáčka:
ananas z konzervy
40 g škrobové moučky
šťávu z 1 citronu
1 lžíce octa
50 g ovocné marmelády
špetka zázvoru
60 g kečupu
špetka pepře
60 g sojové omáčky
špetka chilli koření
práškový cukr
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec hladké mouky vody a soli umícháme hustší těstíčko.

  2. Plodnice nebo proužky z nich protáhneme těstíčkem aby byly celé obaleny a smažíme do světlehněda na oleji.

  3. Ještě horké podáváme s uvařenou sypkou rýží. Pokrm klademe do hlubokých misek, nejprve rýži, vrstvu smažených hub a dozdobíme kousky ananasu z konzervy a přelijeme speciální omáčkou.

  4. Omáčka: Šťávu z ananasové konzervy zahřejeme a zahustíme škrobovou moučkou předem rozkvedlanou v malém množství vody. Omáčku malou chvíli povaříme a za stálého míchání přídáváme postupně citrónovou šťávu, ocet, marmeládu, mletý pepř, zázvor, chilli koření a podle chuti práškový cukr. Omáčka chutná ostře a sladkokysele, na pokrm lijeme horké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houby po čínsku

Tématické fráze: houby po čínsku houby recepty houby na po čínsku recept na houby po čínsku recepty z hub po čínsku galerie jedlych hub

Zapomněl/a jsem heslo