Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 613 kJ / 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,78 g |
Tuky | 25,34 g |
Vláknina | 37,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 104,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji mírně cibulku s česnekem osmahneme, přidáme solamyl a připravíme světlou jíšku.
Krok 2: Přidáme čočku, majoránku, bobkové listy, bujon a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud čočka nezměkne, občas je dobré polévku zamíchat, případně podlít více vody dle potřeby.
Krok 3: Ozdobíme stroužky cibule a sojové omáčky.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Moje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 40 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 2 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 14 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 1 hodinou
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 1 hodinou
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 1 hodinou
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 2 hodinami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 3 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 4 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 5 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 6 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
cibule,
česnek,
majoránka,
bobkový list,
olej rostlinný,
bujon kuřecí
Komentáře (22)
Mj. - tento recept vznikl při použití CtrlV a CtrlC z receptu https://www.toprecepty.cz/recept/60849-jemna-polev...
i před aktivací bylo původně v surovinách "2 PL hladké solamylu/škrobu"
Má smysl to zkusit, nebo je to totální ptákovina
Vzpomínám, že kdysi byl škrob v receptu s čímsi na pánvičce. Napřed to bylo jako žvýkačka a pak se to připalovalo jako ďas