Rychlozelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 961 kJ / 3 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,80 g |
Tuky | 22,48 g |
Vláknina | 277,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 81,62 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 425,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí jemně nakrouháme, promícháme s nastrouhanou cibulí, osolíme, okmínujeme, necháme asi 2 hodinky zkřehnout a naplníme do sklenic. Moc nepěchujeme, aby zbylo místo na lák, který nám má zelí patřičně ochutit.
Krok 2: Zalijeme oblíbeným lákem na okurky a sterilujeme běžným způsobem (20 min při 80 st. C). Zelí je připraveno k použití asi po 6 týdnech.
Zveřejněno 17. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlozelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4BZk
Moje poznámka
Rychlozelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4BZk
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 11 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 15 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 39 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 11 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Tématické fráze:
jak ochutit zelí ze sklenice,
kolik se dává soli na 1kg před naložením,
kolik soli na 10kg patri
Suroviny:
zelí,
cibule,
sůl,
kmín celý,
okurka čerstvá
Komentáře (9)
( se nesmějte, já jsem takhle před několika lety míchala s kamarádkou na oslavu jejích padesátin bramborový salát pro asi 25 hostů - ve vaně...)
Vela ludi kapustu soli pri priprave calamady, ja nie.
A myslim si, ze 6 tyzdnov netreba cakat, steriluje sa to, takze par dni staci.