Nejsilnější zeleninový vývar
Suroviny pro 1
6-8
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 824 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,48 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 24,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 379 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 28,44 g |
Postup přípravy
Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme. Krok 2: Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat. Krok 3: Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti. Krok 4: Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu. Krok 5: Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin. Krok 6: Po 15 minutách přidáme cibuli. Krok 7: Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl. Krok 8: Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle.
Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Moje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 16 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 43 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový vývar s nudličky,
zeleniny vyvar s nudličky,
zeleninových vývar nudle
Suroviny:
celer,
petržel,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
koření kari,
chilli,
bobkový list
Komentáře (17)
Když zeleninu okrájím, tak ji ještě umyji než ji dám do polévky.
Autor neuvádí výsledné množství vývaru... Z množství zeleniny dle videa bych to na fakt silný vývar viděla tak na půl litru...
Autor píše "ledová" voda, to by mohlo způsobit, že kořenová zelenina nebude po dvou hodinách na kaši...pokud trefíme na začátku množství vody a nebudeme dolévat...
Já bych recept tak úplně nezatracovala, s trochou dozoru a normálního "bublání" bude vývar asi dobrý...
Jen bych si ehm trochu vyhrála s finální úpravou - z mrkve malé kytičky, celer na jemné nudličky a petržel bych asi vypustila úplně...
Edit - jen tak mimochodem, pokud si zadáte "zeleninový vývar", tak si moc nevyberete, jsou to spíš zeleninové polévky, za 20 minut vývar fakt neuděláme, s jednou výjimkou od Veganotic...
Tady u tohoto receptu se mi líbí, že je to fakt VÝVAR, bez restování zeleniny na másle např....