Snadné škvarkové pagáčky
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před pečením pagáče posypeme celým kmínem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 507 kJ / 4 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,24 g |
Tuky | 299,22 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 17,91 g |
Sacharidy | 378,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké, ale pevnější těsto, které necháme zakryté v míse dobře vykynout (45-60 minut).
Krok 2: Těsto propracujeme, rozválíme do velkého obdélníku (je-li třeba, lehce podsypneme moukou) a celou plochu těsta potřeme mletými škvarky, smíchanými se lžící sádla. Škvarky dobře osolíme a opepříme a takto připravené těsto srolujeme do pevného závinu, který svrchu válečkem trochu rozválíme na plocho a po délce ještě složíme na třetiny do vyššího balíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme opět téměř hodinu nakynout.
Krok 3: Vykynutý balíček těsta na pomoučeném stole opatrně rozválíme do nevelkého obdélníku o síle cca 2-3 cm a kulatým vykrajovátkem nebo maličkou skleničkou vykrájíme pagáčky. Vykrajovátko (okraj skleničky) před každým vtisknutím do těsta omoučíme, aby se vykrojený kousek dobře odloupnul.
Krok 4: Pagáčky (včetně zbylých odkrojků těsta) naskládáme na plech s pečicím papírem nebo fólií, necháme cca 20-30 minut dokynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10 minut.
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Moje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 10 minutami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 11 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 58 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 2 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 3 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 3 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 4 hodinami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 14 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky,
recept na škvarkové pagáčky,
škvarkové pagáčiky,
škvarkové placky snadné,
celozrnné pagáčky,
skvarkova pagáče,
skvarkove pagace recept top recepty,
recept pagáčky škvarkové,
snadné škvarkové placky,
skvarkove placky od cathllen,
pekárnománie škvarkové pagáčky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
voda,
cukr,
jogurt bílý,
žloutek,
olej,
droždí čerstvé,
škvarky,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kmín celý
Komentáře (9)