Husí prsa trpělivého kuchaře
Pomalu pečená a šťavnatá husí prsa s kůrčičkou na povrchu nesmí chybět na sváteční svatomartinské tabuli. Vaše trpělivost při dlouhém pečení bude odměněna rozpadajícím se masem. S variací knedlíků a zelí se skvěle hodí pro zvláštní příležitosti.
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Moje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 7 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 9 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 11 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 42 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 3 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 3 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 4 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 4 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 5 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 6 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 6 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 8 hodinami
Tématické fráze:
husí prsa,
husí prsa recept,
husí prsíčka recept,
husi prsicka,
husí prsa recepty,
recept na husí prsa,
husi prso recept,
recept husí prsa,
husí prsíčka recepty,
pečená husí prsa,
recepty husí prsa,
konfitovaná husí prsa,
husí prso,
husí prsíčka minutka,
konfitovaná husa,
husi prsa pečená,
husí prsa s kostí,
husí speciality recepty,
husí prsa s kůží,
husý prsa
Suroviny:
prsa husí,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (25)
Dělám už po několikáté.
Jen máme starší mražená,tak jsem lehce přidala teplotu a peču déle.. ale těším se na výsledek
Chtěla bych tentokrát použít celou husu. Má s tím někdo zkušenosti
Postup připomíná konfitování a přesto že vím, že při konfitování nehraje hodina sem - hodina tam žádnou roli, tak jsem byl překvapen (avšak ne zaskočen) dobou přípravy. Trpělivý moc nejsem a šéfkuchař už vůbec ne, ale stejně nevím, kde jsem soudruh udělal chybu! Či to bylo množstvím masa (5kg), nebo bylo maso z houserů na plemeno, ale tepelná úprava (při 110°C) trvala 11 hodin! Naštěstí jsem s pečením začal den předem. Výsledek byl nakonec podle mých představ a i mačaft jídlo ocenil: dámy pochrochtávaly blahem a pánové si popínali opasky