Květák s těstovinami à la mozeček

Suroviny 4 - 5 porcí

menší květák (cca 500-600 g)
200 g libovější moravské slaniny nebo anglické, Váhalovy ...
1 velká cibule (nebo dvě střední)
máslo nebo olej
5-6 vajec
cca 400 g těstovin (v suchém stavu)
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.

  2. Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přisypeme na kostičky pokrájenou libovější slaninu a dále smažíme lehce dozlatova. Do smažené směsi přisypeme povařený okapaný květák, který šťouchadlem na brambory mírně rozbijeme na menší kusy, vše společně prohřejeme, přilijeme vejce, směs osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme do sražení vajec.

  3. Těstoviny (kolínka, vřetena...) uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do slaninového květákového mozečku.

  4. Podáváme například s okurkovým salátem.

Komentáře k receptu Květák s těstovinami à la mozeček

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: květák recepty květák s těstovinami recepty z květaku květakovy mozeček s těstovinaa recepty s květákem květák a la mozeček recept květák s houbami a těstoviny květak s těstoviny recepty květákový mozeček s těstovinami recept na květák květákové recepty recepty květák a těstoviny