Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 827 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,72 g |
Tuky | 96,06 g |
Vláknina | 12,64 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 83,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, utřený česnek a oba druhy hořčice.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na hodně drobné kousky a spolu s vajíčkem vmícháme do mletého masa.
Krok 3: Rohlíky natrháme na kousky, namočíme do hrnku s mlékem a vmícháme jako poslední do připravené směsi.
Krok 4: Z té pak vytvarujeme jednu velkou, nebo dvě malé šišky, povrch potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance a vložíme do pekáčku který je vymaštěný olejem.
Krok 5: Lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 180 °C do zlatavé barvy.
Krok 6: Během pečení maso opakovaně podléváme a když se začne tvořit kůrka, opět ji můžeme potřít hořčicí. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinou bramborovou přílohou.
Zveřejněno 8. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hořčicová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yjx
Moje poznámka
Hořčicová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yjx
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 53 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 55 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 14 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota pečení sekané,
sekaná doba pečení,
doba pečení sekané,
sekaná bez česneku,
sekaná teplota pečení,
teplota masa při pečení,
teplota pri peceni sekane,
jak dlouho se pece sekana,
teplota na pečení sekane,
sekaná v housce,
teplota pečení sekané,
domaci sekana s horcici,
sekaná pečeně s hořčicí,
tteplota při pečení sekané,
sekaná bez housky,
sekaná pečení,
sekana teplota,
sekana s hořticí,
peceni sekane,
sekaná
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
hořčice,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
mléko,
rohlík,
vejce,
strouhanka
Komentáře (17)
bodík letí za jednoduchý klasický recept
ačkoliv, já splácám do sekané vždy kdeco - teď jsem přidala anglickou slaninu a hromadu medvědího česneku (z mražáčku)