Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 952 kJ / 1 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,55 g |
| Tuky | 6,01 g |
| Vláknina | 15,47 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7,23 g |
| Sůl | 18,00 g |
| Sacharidy | 238,10 g |
Postup přípravy
Necháme v míse půl hodiny kynout, pak popřekládáme. (Osvědčilo se mi těsto po uhnětení vložit do olejem vymazané mísy a překládat přímo v ní.) Krok 2: Po 30 minutách překládání zopakujeme a totéž po dalších 30 minutách a pak ještě jednou – překládání a odpočinek. Poté popřekládáme naposled a uložíme do ošatky.
(Sečteno, podtrženo – těsto po vymísení kyne 2 hodiny, překládáme po 30 minutách, celkem 4x – po posledním překládání bochník dotvarujeme a uložíme do ošatky na utěrku, vysypanou moukou.) Krok 3: Poslední překládání už se snažíme dělat opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně bublin. Do ošatky ho přenáším pomocí kovové lopatky (stěrky), připomíná mi balónek naplněný vodou. Krok 4: Necháme vykynout v ošatce a upečeme v dobře vyhřátém litinovém hrnci – prvních 15 minut přiklopené poklicí, která se nahřívala spolu s hrncem.
Pečeme na 250°C, asi 40 minut.
Zveřejněno 24. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Moje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 2 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 5 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 6 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 8 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Sirael před 42 minutami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 47 minutami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 48 minutami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 2 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 3 hodinami
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 4 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 4 hodinami
Tématické fráze:
překládání chleba,
jak dlouho kyne chleba,
jak dlouho pečeme chleba,
jak dlouho kyne těsto na chleba,
jak překládat chleba,
překládání těsta na chleba,
pekárnománie recepty,
jak dlouho kyne kvaskovy chleb,
těsto na chleba,
jak se překládá těsto na chleba,
recept na chleba,
překládání chleb,
postup prekladani chleboveho zesta,
jak. dlouho kyne testo na chleba,
lopatka na chleba,
překládání těsta na chléb,
jak prekladat chlebove testo,
jak se překládá chleba,
jak dlouho kyne těsto na na pečení chleba,
jak dlouho kyne chleba v ošatce
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
voda,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
otruby pšeničné,
sůl,
kmín celý
Komentáře (9)
Jsem moc ráda, že se ti pečení tak daří
Môj kvások už je silný, pracuje od februára - pečiem dvakrát týždenne s ním, takže rozkvas použitý už po 7 hodinách, použila som autolýzu aj fermentáciu, aj som prekladala v mise. Časy kvasenia tiež iné, piekla som iba na nahriatom plechu. Chlieb je výborný, chutí každému a kváskovanie je závislosť. (Pridávam foto.)