Mini Pavlova se šlehačkou
Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu křupavý a vevnitř měkký. Se šlehačkou a ovocem tvoří skvělou kombinaci.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 361 kJ / 1 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,90 g |
| Tuky | 75,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 195,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme pomocí formičky a hladké mouky kolečka o průměru cca 8 cm.
Krok 2: Použijeme-li papír na pečení, formička se obkreslí obyčejnou tužkou a papír otočíme nakreslenými kolečky dolů, vyznačení bude vidět.
Krok 3: Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec "posadit".
Krok 4: Směs přendáme do šlehací mísy a přidáme druhou polovinu krupicového cukru a citronovou šťávu. Vyšleháme na pevný a hladký sníh.
Krok 5: Pak lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem.
Krok 6: Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejprve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku.
Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a sušíme přibližně 50 minut.
Krok 8: Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit do vychladnutí. Hotové jsou na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové.
Krok 9: Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme šlehačku.
Krok 10: Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Jednotlivé korpusy naplníme a dozdobíme ovocem.
Zveřejněno 1. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini Pavlova se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qN5y
Moje poznámka
Mini Pavlova se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qN5y
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronové rohlíčky
Terka39 před 7 minutami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 47 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 2 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 3 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 3 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 5 hodinami
Tématické fráze:
mini pavlova videorecept,
mini pavlova,
mini pavlovy videorecept,
pavlova recept,
recept na mini pavlova,
mini pavlova recept,
pavlova,
recept mini pavlova,
recept pavlova,
recept na pavlovu,
mini pavlovky recept,
moucnik pavlova recept,
mini pavlova recept top recepty,
pavlova recepty,
mini pavlova recepty,
recept na mini,
recept na pavlova,
miny pavlova recept,
kolik by stál dortík pavlova,
formičky na pavlovu
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
škrob bramborový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ovoce,
meduňka
Komentáře (20)
https://cukrfree.cz/cukrfree-pavlova/
Maruško, pokoušíš mě