Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 454 kJ / 1 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,06 g |
| Tuky | 14,62 g |
| Vláknina | 23,44 g |
| Cholesterol | 296 mg |
| Sodík | 747 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 159,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvarenú ryžu zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou, vajcom, prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Dobre rukou premiešame a v prípade potreby zahustíme 1-2 lyžicami strúhanky, len toľko, aby sa dali tvarovať malé guľky s priemerom cca 3 cm. Guľky obalíme v strúhanke a na oleji vyprážame zo všetkých strán.
Krok 2: Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme nakrájaný kel (kadeřávek), osolíme, okoreníme, posypeme rascou a sekaným cesnakom a premiešame. Podlejeme vínom a dusíme cca 15 min. Ak treba, podievame ešte horúcou vodou.
Krok 3: Do hotového kelu vložíme vypražené guľky a ešte spoločne prehrejeme. Podávame s chlebom alebo aj bez neho, podľa chuti.
Zveřejněno 10. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžovo-šunkové kuličky v kadeřávku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4R7
Moje poznámka
Rýžovo-šunkové kuličky v kadeřávku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4R7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 24 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 44 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Suroviny:
rýže,
šunka,
česnek,
vejce,
sůl,
strouhanka,
olej,
kadeřávek,
cibule,
česnek,
kmín celý,
pepř,
sůl,
víno bílé
Komentáře (3)
Kučeravý kel mám veľmi rada, na jeseň z neho vždy urobím veľa fašíriek a v zime už len vyberám.
A kadeřávku se letošní zimu na zahrádce asi opravdu daří! Když jsem měla ještě zahradu, bývyly zimy daleko studenější, někdy se člověk pro vysokou sněhovou pokrývku, která byla nahoře od občasného sluníčka zledovatělá, ani k rostlinám nedostal. Tak ať se ti daří, nejen s kadeřavou kapustou!