Kakaový olejový korpus na dort
Plánujete oslavu? Pak právě tento nadýchaný vláčný kakaový korpus oceníte. Recept může působit náročně, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby se každému povedl. Pojďte se s námi naučit, jak připravit korpus jako základ malého uměleckého díla hodného každé oslavy.
Suroviny pro 1 kus
Forma o průměru 25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 127 kJ / 2 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,60 g |
Tuky | 100,60 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 251,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaový olejový korpus na dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92lJ
Moje poznámka
Kakaový olejový korpus na dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92lJ
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Bublanina s vínem
Přidáno před 15 hodinami
Lotus cupcakes
Přidáno před 19 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno 9. 9. 2025 20:51:36
Cizrna na italský způsob
Přidáno 9. 9. 2025 15:02:02
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno 9. 9. 2025 12:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Mon17 před 2 hodinami
Mirabelkový koláč se sněhem
Aurrorra před 4 hodinami
Játrová pomazánka s vejci
mrazule před 5 hodinami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
poirotka před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zuzanka2309 před 6 hodinami
Zelňačka podle "starýho" Habany
Apolenka1986 před 7 hodinami
Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
KatkaCechova před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Kdyzjehlad před 8 hodinami
Rajčatový salát pochoutkový
Ajka2020 před 9 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Katka2 před 9 hodinami
Tématické fráze:
korpus na dort,
korpus na dort recept,
kakaový dort,
korpus dort,
korpus na dorty recepty,
olejovy korpus na dort,
kakaový dort recept,
olejový korpus,
dortový korpus,
cokoladovy korpus,
piskotovy kakaovy korpus na dort,
čokoládový korpus na dort,
recept na korpus dortů,
kakaový korpus-základní recept,
recept na kakaový dort,
kakaový piškotový korpus,
recept na korpus na dort,
korpusový dort,
recept na dortovy korpus,
dortový korpus recept
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
tuk
Komentáře (453)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
150 g cukru krystal
120 g hladké mouky
30 g kakaa
5 lžic oleje
špetka soli
tuk nebo olej na formu //// a olej je kde ?????????????
Co teď? Rychle jsem ji zapla, aby se ohřála a duševně se připravila na to, že 15 minut to těsto nevydrží v té formě čekat a budu dělat další.
skvělý, dělala jsem synovi k narozeninám a za týden jsem musela péct znovu
Když chci světlý, nedám kakao a jeho váhu nahradím moukou, jen přidám půlku kypříku pro sichr, když chci ořechový, přidám mleté ořechy a uberu o to mouky... dělám i na plech jako podklad pro různé náplně nahoru typu ovoce/želanina či krém. Fakt nikdy nezklamalo
Fajn se s ním dělá hned s čerstvým, pokud držím formát. Pokud by šlo o 3D dort, je lepší studený zabalit do strečky a nechat do druhého dne v lednici, perfektně zpevní a dobře se pak vykrajuje a tvaruje.
Teď je deset minut v troubě a těsto se zvedá !
Je naprosto perfektní, nikam se nenalepil , drží a neklesá, jako mnoho jiných. Co víc si mohu přát!
Teď jsem prokrojila, šlo to báječně i s tak čerstvým korpusem, žádné rozpadávání, drží báječně dohromady. Manipulace na 1 ****, vezmeš položíš není třeba, žádné kejkle, podběráky etc.. Neláme se, nedrobí se !
Hladkou mouku neřeším podle značky, dávám tu, co mám zrovna doma, nepozoruji mezi nimi zase tak výrazný rozdíl...
Žloutky a olej nemíchám, po vyšlehání sněhu s cukrem to tam prostě naliju najednou, tak jak je... klidně by mohlo být i oddělené, ale nač špinit víc misek :)
Prášek do pečiva není nutný, pokud jsou bílky dobře vyšlehané, drží korpus i tak dobře, ale pokud třeba lžičku přidáš, určitě tím nic nezkazíš...
Právě se tvůj recept dostal k realizaci. Potřebuji dva korpusy, vybrala jsem tvůj! V tom piškotovém, máš polohrubou mouku.A prášek do pečiva taky ne? Dotaz k poznámce, ty žloutky s olejem trošku rozšlehat, aby se to spojilo a pak přidat najednou ke sněhu?
Pokud jste si už neporadila, rozkrojte jej jen napůl a udělejte si ještě jeden plát doprostřed, klidně světlý, aspon to bude vypadat zajímavě. Pak bych řešila poměr na 2 vejce... čili vše děleno 5 krát 2.