Suroviny
Porce: podle použití
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 94 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 1,43 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Připravíme koření na uzení, cca 25 g v poměru 1:1 koriandr a celý černý pepř. Podrtíme v hmoždíři nejprve najemno koriandr a pepř nahrubo, neboť jemný by byl moc ostrý. Odležené maso obalíme ze všech stran v koření, přimáčkneme a přebytečné setřeseme. Pokud máme udírnu, tak je vyhráno. Maso se udí při 60-70 °C celkem 3 hodiny.
V paneláku se dá vyudit maso v troubě nebo na velké hluboké pánvi nejlépe nerez (NE teflon).
Do pekáče nasypeme štěpky z buku nebo dubu (dají se koupit), cca 2 hrsti a polijeme vodou 200-250 ml, necháme vodu vsáknout pak vložíme kovový rošt a na něj rozložíme maso. Pekáč s masem důkladně obalíme alobalem alespoň ve dvou vrstvách a vložíme do předehřáté trouby maximum 100 °C, pak teplotu snížíme. V troubě stačí udit maso 1 hodinu i tak málo kouře udělá divy a zaručí výslednou chuť.
Uzení v pánvi: Na pánev dáme 1 hrst štěpky, polijeme vodou a necháme vsáknout. Nad štěpku dáme dírkovaný pařák na knedlíky a na ten položíme maso Zakryjeme poklicí a dáme na plotýnku sporáku. Když se pomalu začne tvořit kouř, vložíme pod poklici ještě alobal na utěsnění a stáhneme teplotu na nejnižší stupeň. Takto udíme 45-60 minut, kouř nebyl nikde cítit. Krok 3: Nastává poslední fáze - vaření masa v páře.
Použijeme velký hrnec, doprostřed dáme malou plechovku nebo kastrůlek s vodou, kolem nalijeme horkou vodu, asi cm pod vršek na to umístíme pařák (aby mohlo být pod ním víc vody) s masem zakryjeme a utěsníme poklicí. Přivedeme k varu, stáhneme na minimum a vaříme v páře 2 hodiny. HOTOVO :-):-):-)B-) Krok 4: Není to vůbec složité, jak se zdá a věřte, že ta lahůdka za to opravdu stojí.
Nejlepší je ještě teplé, ale chutná i studené. Používáme nejvíc k plnění baget nebo jiného pečiva , potřeného kvalitní majonézou a obložené nakládanými okurčičkami .
Zveřejněno 25. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pastrami dělané v paneláku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9J5
Moje poznámka
Pastrami dělané v paneláku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9J5
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 11 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 12 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pastrami recept,
pastrami bez uzeni,
precept na pastrami
Suroviny:
maso,
voda,
praganda,
sůl,
semínka hořčičná,
vločky,
koření nové koření,
zázvor mletý,
bobkový list,
koření hřebíček,
Komentáře (7)
heký-:zdravý den
V popisu přípravy je "Připravíme koření na uzení" ( koriandr a celý černý pepř) - to je ještě navíc, nebo z těch uvedených v "Přidáme" ???