Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškovočokoládová bábovka

Oříškovo-čokoládová bábovka je vláčná a bohatě voňavá po oříšcích a kvalitní čokoládě, která ji dělá neodolatelnou. Je skvělá k odpolední kávě nebo čaji, na snídani nebo ke svačince.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 368 kJ /
4 629 kcal
Bílkoviny90,15 g
Tuky234,30 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,03 g
Sůl3,01 g
Sacharidy531,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a na chvíli odložíme. Heru, žloutky a cukr utřeme do pěny. Krok 3: Do žloutkové směsi postupně přidáváme vlažné mléko, strouhané oříšky se strouhanou čokoládou, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme do těsta sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 45 minut.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy

Zveřejněno 9. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RMV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RMV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hradska: Děkuji, jsem opravdu moc ráda, že chutnala. S ovocnou šťávou jsem ji ale ještě nedělala:-));-):-K

Byla moc dobra! Nemeli jsme mleko, tak jsem ho nahradila ovocnou stavou :) Dobrutka!

Jahůdko, já nejvíc peču s Herou. Máslo vynechávám skrz cholesterolu, takže musím:-(

Moc pěkná bábovka a z 5 vajec bude hezky vysoká:-p Já dělám ořechovou jen olejovku, takže tuto musím také vyzkoušet, ale s máslem. Heru nemám v lásce:-S:-):-K:yes:

Jani, já tady taky přehlédla už plno věcí. :-)) Tuto bábovku už dělávám léta a je u nás oblíbená.

:-O zase jsem ji ještě neviděla!!:yes:

Tématické fráze:
výborná jablková bábovka s čokoládou, bábovk, babovka z cizrny, čokoládovo ořechová bábovka, šlehačková bábovka apetit, bábovka s banány a s čokoládou, oříškovo-čokoládová bábovka, vanilková bábovka, bábovka s čokoládovou náplní, oříšková bábovka, máslová bábovka, bábovka ořechová s hérou, recept na babovk, babicovy dobroty višňová bábovka, oříškovo šlehačková bábovka, kakaová bábovka s oříšky, ořechová bábovka s čokoládou, luxusní oříšková bábovka, bábovka z 5 vajec, oříškovo banánová bábovka

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ořechy lískové, čokoláda na vaření, mléko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu