Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 747 kJ / 896 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,24 g |
Tuky | 24,07 g |
Vláknina | 29,03 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 4,28 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 46,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme a během smažení ho šťouchadlem na brambory nebo vařečkou rozmělníme nadrobno.
Krok 2: Rýži nasypeme do hrnce, mírně osolíme, přilijeme 500-600 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme téměř doměkka za občasného promíchání ode dna.
Krok 3: Mletou směs smícháme s vařenou rýží, okapaným zelím a též vmícháme i hustý bešamel. Ten připravíme z plnější lžíce sádla (másla) a mouky, kdy usmažíme světle růžovou jíšku, kterou zalijeme šťávou z kysaného zelí a vývarem (nebo vodou) zhruba v poměru 1:1 a krátce provaříme.
Krok 4: Rýžovo-masovo-zelnou směs nandáme do pekáčku vymazaného sádlem, zaklopíme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 45-50 minut. Ke konci pečení na chvíli odklopíme a dopečeme do barvy. Pekáč vyndáme, necháme 10-15 minut odstát (vydýchat) a podáváme.
Zveřejněno 18. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso se zelím a rýží - zapékané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3vJ
Moje poznámka
Mleté maso se zelím a rýží - zapékané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3vJ
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 26 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 43 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z mletého masa,
rýže,mletá a na zelí,
ryze,mlete maso a zeli,
mlete masa,
mleté maso s rýží
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
zelí kysané,
voda,
zelí kysané,
vývar,
mouka hladká
Komentáře (3)
Eja57: ...ne ne, babiččiny golubce, kterých nebylo nikdy dost a tahle jednodužší verze je též velmi žravá