Vídeňský salát
Snadný na přípravu, odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy! Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát, který se hodí k řízku i jako příloha na grilovačku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,86 g |
Tuky | 27,89 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 138,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na kolečka. Přidáme cibulku pokrájenou nadrobno a pažitku.
Krok 2: Uděláme zálivku: smícháme vodu, olej, sůl, pepř a hořčici. Zalijeme brambory.
Krok 3: Nejlépe je udělat den předem, aby se odležel a brambory pěkně nasákly zálivku.
Zveřejněno 14. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Moje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 17 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 18 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 1 hodinou
Švestková povidla
ctomala před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 3 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Tématické fráze:
vídeňský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát recept,
recept na vídenský bramborový salát,
lehký vídeňský bramborový salát,
bramborový salát vídeňský,
vídenský, bramborový salát bez majonézy,
vídeňský salát bramborový,
hospodský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát bez majonézy,
zálivka na vídeňský salát,
vídeňských salát,
vydensky salat,
videnskýsalát,
lehký vídeňský salát,
vídeňký salát,
vídenský,
wídensky salat,
vídešký bramborový salát,
bramborový vídenský salát,
vídešký salát
Suroviny:
brambory,
sůl,
pepř mletý,
pažitka,
cibule,
voda,
olej,
hořčice
Komentáře (13)
Zálivka se leje na ještě teplé nakrájené brambory a vše se promíchá. Brambory se nesmí !! nechat předem vycladnout, studené zálivku nevstřebají. V tom je právě to podstatné pro vídeňský salát.