Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 410 kJ / 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,90 g |
Tuky | 29,28 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory a polévkovou zeleninu a dáme vařit do uzeného vývaru. Zatím osmažíme na tuku krutonky, opečeme plátky slaniny (ty lze i vynechat) a dáme je na papírový ubrousek odsát tuk.
Krok 2: Podle potřeby opepříme, okmínujeme, a pokud je třeba, velmi opatrně přisolíme (ještě se bude přidávat sýr a ten je dost slaný). Povaříme tak, aby brambory a zelenina změkly, pak přidáme nastrouhaný sýr podle svého výběru a necháme ho rozvařit.
Krok 3: Pokud máme trochu kostiček uzeného masa, přidáme je do polévky, ale není to nutné. Na poslední chvíli přidáme i česnek a dál nevaříme (komu nevadí syrový, přidá si česnek až na talíř).
Krok 4: Polévku rozdělíme do talířů, přidáme krutonky, posypeme zelenými bylinkami a každý talíř ozdobíme plátkem opečené slaniny. Výsledek je skutečně výtečný a polévka ozdobená opečenou slaninkou se hodí i jako nedělní.
Zveřejněno 21. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka s uzeným masem a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qznk
Moje poznámka
Česnečka s uzeným masem a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qznk
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
vývar z uzeného masa,
maso uzené,
brambory,
polévková zelenina,
pepř,
sýr gouda,
česnek,
petrželka,
krutony,
máslo,
petržel
Komentáře (5)