Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 513 kJ / 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,34 g |
| Tuky | 0,58 g |
| Vláknina | 13,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 186 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.
Krok 2: Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme osmažit do zlatavé barvy. Poté ho odebereme stranou a tuk v pánvi ponecháme.
Krok 3: Zelí nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nadrobno. Dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme vyškvařený špek, osolíme a promícháme.
Krok 4: Plátky masa po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme krenexem. Na každý plátek masa dáme 3 plátky anglické slaniny, list spařeného zelí a pevně zamotáme do rolky. Zajistíme párátky nebo nití a na pánvi v tuku po špeku je ze všech stran prudce opečeme. Rolky vtlačíme do zelí, podlijeme tekutinou a hrnec přiklopíme poklicí.
Krok 5: Program pomalého hrnce nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny.
Po uplynutí času měkké maso vyndáme, odstraníme nitě (párátka) a naporcujeme. Podáváme s vařenými bramborami, které ochutíme na tuku osmaženou cibulí.
Po uplynutí času měkké maso vyndáme, odstraníme nitě (párátka) a naporcujeme. Podáváme s vařenými bramborami, které ochutíme na tuku osmaženou cibulí.
Zveřejněno 7. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí rolky na špekovém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z71w
Moje poznámka
Kančí rolky na špekovém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z71w
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
slanina anglická,
krenex,
slanina debrecínská,
voda,
pepř mletý,
sůl,
cibule,
tuk na smažení
Komentáře (10)