Domácí broskvový džem
Broskvový džem patří bezesporu mezi oblíbené druhy džemů. Je lehce kyselkavý, pikantní po rumu a voňavý po skořici. Pokud se pustíte i do loupání slupky, bude výsledná textura džemu velmi jemná.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky byly 3 skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 753 kJ / 2 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,24 g |
Tuky | 2,80 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 619,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nechceme-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve oloupeme. Nejjednodušeji to jde tak, že plody v hrnci spaříme vroucí vodou, necháme dvě minuty stát, poté přelijeme studenou vodou a pak jednoduše oloupeme.
Krok 2: Ovoce vypeckujeme, pokrájíme na kousky, pak trošku rozmixujeme tyčovým mixerem tak, aby zůstaly i kousky. Vmícháme skořici a cukr, do kterého je rozmíchá želírfix.
Krok 3: Mícháme a podle tuhosti ovoce vaříme dalších 10 minut, až má džem dobrou konzistenci. Nakonec vmícháme šťávu z citronu a rum.
Krok 4: Opatrně rozdělíme do vymytých a vařící vodou vypláchnutých sklenic tak, abychom se nedotkli okrajů. Zavíčkujeme, případně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMGm
Moje poznámka
Domácí broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMGm
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 19 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 24 minutami
Vrstvený salát
Anche před 57 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 1 hodinou
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
rum,
skořice,
šťáva citronová,
želírfix 2:1
Komentáře (3)
Jinak ta Labeta (želírfix) 2 :1 český výrobce - opravdu dobře želíruje a je to celkem levné - cca 9Kč v porovnání s gelfixem .