Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 136 kJ / 3 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 475,90 g |
Tuky | 189,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 12,79 g |
Sůl | 22,30 g |
Sacharidy | 2,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do uvaření kůží úplně doměkka. Pak necháme vychladit a dáme do lednice.
Krok 2: Všechno maso nakrájíme na malinké kostičky 0,5 x 0,5 cm. Maso uchováváme v lednici, odebíráme postupně a po pokrájení každou dávku hned vracíme do ledničky do připravené nádoby, aby se maso nepřehřívalo.
Krok 3: Sůl a pragandu odvážíme. Všechno pokrájené maso z bůčku, karé a krkovice nasolíme a opepříme větší částí soli + rychlosoli a částí pepře, chvíli rukou zpracováváme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i s pokrájeným masem z kýty, okořeněné zbylou směsí solí a pepře, ale kýtu uchováváme v jiné uzavíratelné krabičce zvlášť. Obojí maso uchováváme v přiměřeně velkých uzavíratelných plastových krabičkách.
Krok 4: Lednici od začátku přepneme na větší chlazení. U masa z kýty je žádoucí tmavší červené zabarvení kvůli výrazné mozaice.
Druhý den vybereme z vývaru kůže, dáme je do sekáčku (čopru) a rozmělníme je, postupně přidáváme a necháme posekat všechno maso, kromě kýty. Zpracováváme v sekáčku postupně po částech a přiléváme vždy trochu hodně studeného vývaru. Krok 5: Maso nenecháme v sekáčku rozsekat úplně, některé sekáčky by to ani nezvládly. Vývar z kůží, kostičky masa i již zpracované posekané maso stále pečlivě po troškách vyndáváme a rychle vracíme do lednice, aby stále bylo dostatečně chlazené.
Když je zpracované všechno maso mimo kýty, přendáme vše do velké (a vychlazené) mísy, přidáme kýtu a ručně hněteme asi 5minut, dbáme, aby se kýta rovnoměrně rozmíchala. Krok 6: Pak naplníme šunkovar a vaříme ve velkém hrnci s vodou cca 2 a ¾ až 3 hodiny při 75º C. Jestliže chceme lančmít zapéct v troubě na rychlou spotřebu, dáme do přiměřeně velkého pekáčku, dobře vymaštěného olejem lančmítovou masu, dobře zakryjeme alobalem a pečeme na 150º C asi 1 a půl až 2 hodiny! Lančmít má na řezu drobnější pěknou mozaiku.
Druhý den vybereme z vývaru kůže, dáme je do sekáčku (čopru) a rozmělníme je, postupně přidáváme a necháme posekat všechno maso, kromě kýty. Zpracováváme v sekáčku postupně po částech a přiléváme vždy trochu hodně studeného vývaru. Krok 5: Maso nenecháme v sekáčku rozsekat úplně, některé sekáčky by to ani nezvládly. Vývar z kůží, kostičky masa i již zpracované posekané maso stále pečlivě po troškách vyndáváme a rychle vracíme do lednice, aby stále bylo dostatečně chlazené.
Když je zpracované všechno maso mimo kýty, přendáme vše do velké (a vychlazené) mísy, přidáme kýtu a ručně hněteme asi 5minut, dbáme, aby se kýta rovnoměrně rozmíchala. Krok 6: Pak naplníme šunkovar a vaříme ve velkém hrnci s vodou cca 2 a ¾ až 3 hodiny při 75º C. Jestliže chceme lančmít zapéct v troubě na rychlou spotřebu, dáme do přiměřeně velkého pekáčku, dobře vymaštěného olejem lančmítovou masu, dobře zakryjeme alobalem a pečeme na 150º C asi 1 a půl až 2 hodiny! Lančmít má na řezu drobnější pěknou mozaiku.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q33y
Moje poznámka
Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q33y
Nejnovější recepty
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Houbová směs na topinky
Přidáno před 14 hodinami
Dědova kulajda
Přidáno před 19 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houby na kyselo se smetanou
PetaMai před 42 minutami
Linecké řezy s jablky
nochy před 10 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
MarieBrozova před 10 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
barborapolas před 11 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Kačenka před 11 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Zbynek Hladik před 11 hodinami
Žampiony " Wellington"
KatkaCechova před 12 hodinami
Klobásky v zelí
misula29 před 12 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Sahula před 13 hodinami
Havajský salát s japonským původem Poke bowl
Lucie1001 před 13 hodinami
Tématické fráze:
lancmit v troube,
lanschmit z mletého masa,
mleté maso v šunkovaru,
lančmít v šunkovaru,
luncheon meat ze šunkovaru,
vepřovy luncheon meat recepty,
lančmít,
jak zpracovat větší množství bucku,
krkovice v šunkovaru,
lančmít se spagetami
Suroviny:
bůček,
pečeně vepřová,
krkovice vepřová,
kýta vepřová,
sůl,
rychlosůl,
pepř,
vývar vepřový
Komentáře (8)