Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 613 kJ / 2 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,26 g |
Tuky | 124,34 g |
Vláknina | 61,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22,35 g |
Sůl | 55,00 g |
Sacharidy | 172,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc netlačíme, aby zbylo místo na nálev.
Krok 2: Nálev svaříme a ještě horkým nálevem zalijeme zelí 1 cm pod okraj, zavíčkujeme a zaváříme klasicky 15 minut při 90 °C.
Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!
Doporučil bych salát konzumovat vychlazený!
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný salát do sklenic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrr5
Moje poznámka
Zelný salát do sklenic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrr5
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 10 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 14 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 3 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 5 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 6 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 7 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 8 hodinami
Suroviny:
zelí,
cibule,
sůl,
pepř,
cukr,
olej,
ocet,
voda,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
ocet
Komentáře (5)
Omlouvám se za uvedení dvou litrů vody. Má být jen jeden a to do nálevu. Děkuji za upozornění.