Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované zelí dušené v papiňáku

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 13 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

23. 2. 2012 19:45

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 268 kJ / 1 259 kcal
Bílkoviny16,60 g
Tuky97,21 g
Vláknina20,79 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,29 g
Sůl10,70 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh, množství si každý upraví podle své potřeby. Místo zasmažené mouky můžeme použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí.

Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

ivulinka

25. 2. 2012 19:05

Pěkné zelí, ale s tím vypečeným masem ještě hezčí:yes:

Anna Kocikova

24. 2. 2012 14:00

Kadlik::-DMy jsme si krček ušpinili tím kolínkem a opečenou tlustou kůží,co k zelíčku bylo:-DLuboškovi množství špíčku v zelíčku stačilo;-):-))
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo;-):-D
Díky všem:-K:-)

Kadlik

24. 2. 2012 13:10

pěkné, akorát tych deset gramů špeku je poněkud málo!!! Tým si ani krček neušpiním!!!!:-D

srettka

23. 2. 2012 20:46

co to moje oko zrelo?
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo:-8 . . . radši:-8
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika;-):yes:

Anna Kocikova

23. 2. 2012 20:33

Za komentíky,bodíky i názory děkuji:-):-K
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsou;-)Já když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát:-p

Bibinka

23. 2. 2012 20:12

Aničko, když ten papiňák člověk má, tak proč ho nevyužít;-) Já to kyselé zelí taky dusím, přesně jako ty, jen do něj strouhám bramboru a dělám ho v hrnci, ale papiňák šetří čas a všechno zanechá šťavnaté-to je fakt;-) Dávám ti 4.bod:yes:

tejaja

23. 2. 2012 20:02

Pridám sa k Laďke, sterilizovaná kapusta je dostatočne mäkká, tiež by som ju už nevarila, stačí prehriať, je to môj názor Anička, áno ? ;-);-);-)

rebeka

23. 2. 2012 19:54

ježíš.. to voní až sem:-p:-p:-):yes:
a moc hezké foto, Anni:-K

senky

23. 2. 2012 19:53

Další dobrota made in Anička-papiňáková královna:yes::yes::-K je mi ctí poslat první bod:-K

spagetka

23. 2. 2012 19:53

Aničko, nezlob se, ale pokládám za zbytečné dělat zelí v papiňáku. Ber to jako můj názor ju?;-);-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sterilované bílé zelí recepty sterilovane bile zeli recept sterilované zelí zelí v papiňáku priprava sterilovaneho zeli recepty dušené sterilované červené zelí vařeni sterilovaneho zeli jak uvařit sterilované zelí dušené sterilované červené zelí dušené sterilované červené zelí dušené červené zelí sterilované sterilované červené zelí recept sterilovane bílé zelí sterilované zelí jako příloha zasmažené zelí kysané zelí v papiňáku sterilované zelí příprava červené zelí dušené sterilované sterilované zelí recept zelí z papináku

Suroviny: zelí sterilované, špek uzený, slanina, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Sterilované zelí dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD67