Sterilované zelí dušené v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 10 minut příprava+3 minuty vaření v papiňáku 4 porce Přílohy 10 názorů

Suroviny

670 g bílého sterilovaného zelí
50 g uzeného špeku
50 g valašské slaniny
1 cibule
1 pl oleje
1 pl hladké mouky
1 kl celého kmínu
1 dl vody
dle potřeby:
sůl
cukr
ocet
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2 minuty osmahnout.

  3. Pak přidáme cibulku, další 2 minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy.

  4. Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty.

  5. Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.

Poznámka

Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh, množství si každý upraví podle své potřeby. Místo zasmažené mouky můžeme použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí.

Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilované zelí dušené v papiňáku

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkné zelí, ale s tím vypečeným masem ještě hezčí:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Kadlik::-DMy jsme si krček ušpinili tím kolínkem a opečenou tlustou kůží,co k zelíčku bylo:-DLuboškovi množství špíčku v zelíčku stačilo;-):-))
    Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo;-):-D
    Díky všem:-K:-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    pěkné, akorát tych deset gramů špeku je poněkud málo!!! Tým si ani krček neušpiním!!!!:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    co to moje oko zrelo?
    kdosi varil prima zelo.
    ojoj to by se to papat chtelo,
    mam ja slabost pro to zelo,
    schovat by se prede mnou melo:-8 . . . radši:-8
    p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za komentíky,bodíky i názory děkuji:-):-K
    Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsou;-)Já když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, když ten papiňák člověk má, tak proč ho nevyužít;-) Já to kyselé zelí taky dusím, přesně jako ty, jen do něj strouhám bramboru a dělám ho v hrnci, ale papiňák šetří čas a všechno zanechá šťavnaté-to je fakt;-) Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pridám sa k Laďke, sterilizovaná kapusta je dostatočne mäkká, tiež by som ju už nevarila, stačí prehriať, je to môj názor Anička, áno ? ;-);-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ježíš.. to voní až sem:-p:-p:-):yes:
    a moc hezké foto, Anni:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Další dobrota made in Anička-papiňáková královna:yes::yes::-K je mi ctí poslat první bod:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Aničko, nezlob se, ale pokládám za zbytečné dělat zelí v papiňáku. Ber to jako můj názor ju?;-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sterilované bílé zelí recepty sterilovane bile zeli recept sterilované zelí zelí v papiňáku priprava sterilovaneho zeli recepty dušené sterilované červené zelí vařeni sterilovaneho zeli jak uvařit sterilované zelí dušené sterilované červené zelí dušené sterilované červené zelí dušené červené zelí sterilované sterilované červené zelí recept sterilovane bílé zelí sterilované zelí jako příloha zasmažené zelí kysané zelí v papiňáku sterilované zelí příprava červené zelí dušené sterilované sterilované zelí recept zelí z papináku