Cuketový chleba bez hnětení
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 746 kJ / 2 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,00 g |
Tuky | 16,15 g |
Vláknina | 31,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 560,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme cuketu a vodu. Záleží na vodnatosti cukety, proto vody dáme na začátku méně a necháme asi deset minut stát. Pak promícháme a pokud je třeba, dolijeme vodu. Těsto by nemělo být husté, ale ani moc řídké. Poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme 10-12 hodin kynout.
Krok 2: Před pečením těsto promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Stěrkou rozetřeme a strany přehneme jako obálku. Takto necháme těsto přikryté ještě asi dvacet minut kynout.
Krok 3: Mezitím dáme do trouby nahřát pekáč i s víkem a troubu vyhřejeme na 220 °C. Po dvaceti minutách horký pekáč opatrně vytáhneme a ihned do něj těsto přendáme.
Krok 4: Posypeme vybranými semínky, pekáč přikryjeme a pečeme asi dvacet minut. Poté teplotu stáhneme na 190 °C a dopečeme dozlatova, dalších asi 25-30 minut. Před koncem pokličku sundáme.
Krok 5: Horký chleba necháme chvíli stydnout, pak přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Moje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 10 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 11 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 11 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 12 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cuketa,
sůl,
kmín celý,
ocet,
voda,
droždí sušené,
cibule sušená smažená,
semínka slunečnicová,
kmín celý,
semínka dýňová
Komentáře (13)
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy