Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 218 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,08 g |
Tuky | 67,86 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 235,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce asi 1-1,5 minuty, poté je otočíme a vaříme znovu 1 minutu. Nedáváme tam moc noků najednou, protože při vaření nabudou.
Krok 2: Uvařené noky vybereme na talíř. Poté, když jsou noky uvařené, do rozšlehaných žloutků přidáme asi 1/3 mléka, 2 PL mouky, zbytek cukru.
Krok 3: Do horkého mléka dolijeme zbytek mléka a vaříme. Až potud se všechny recepty shodují, dále je možné modifikovat uvařením jablek na plátky, nebo přistrouhat citrónovou kůru, atd. Poté za stálého míchání pomalu nalijeme do vařícího se mléka rozšlehané žloutky s moukou a cukrem, a ještě povaříme dokud nezhoustne. Přisypeme vanilkový cukr a dobře zamícháme.
Krok 4: Necháme vystydnout, do studeného vložíme noky z bílků a může se podávat! Nebo ne? Samozřejmě, že ano, ale nic nebrání tomu, aby se na noky ještě nastrouhala nějaká čokoláda třeba z Mikuláše nebo kindervajíčka.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madártej - ptačí mléko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNp1
Moje poznámka
Madártej - ptačí mléko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNp1
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 6 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 14 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 20 minutami
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 4 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 5 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 5 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 6 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 7 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 7 hodinami
Tématické fráze:
ptačí mlíčko,
madár tej,
gdoule,
ptači mleko,
gdoule recepty,
ptačí mlíčko recepty,
ptaci mleko recept,
recepty ptačí mléko,
recept na gdoule,
recept na madár tej,
ptači mls,
moučník ptačí mlíčko,
co je gdoule,
recept ptači mleko,
na co je ptačí mléko,
polevka ptačí mléko,
madar-tej,
ptačí mlíčko recept,
madár tej recept,
recept gdoule
Suroviny:
mléko,
vejce,
cukr,
mouka,
kdoule,
cukr vanilkový,
sůl
Komentáře (18)
Zdravím všechny v r. 2015, i když jsem už neměl chuť přispívat někam, kde se a priori zkoumá původ příspěvku, pak pár neověřených narážek a přímé nařčení. Samozřejmě nejdřív bez ověření, pak bez omluvy. Z devíti příspěvků 2 odezvy na obsah, slušné skóre, až 2 osoby zajímá, jak to chutná, dokonce tak moc, že si to nejspíš vyzkoušely, když jsem obdržel 2 kladná hodnocení!
Tak pro klid Betyny musím napsat, že žádná "fialka" (Ibolya) se nevrací, a citromail znechuceně odchází! Pá, milé dámy, tady jsem šlápl asi do něčeho, co se asi jako ingredience hodí jen na vymáchání jedovatých hub některých jedinců.
http://www.prima-recepty.cz/recept/41740-ptaci-mle...
www.prima-recepty.cz/recept/41740-ptaci-mleko/
Žížala! Jasně, díky!
žížalinka zas byla rychlejší