Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 464 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,65 g |
Tuky | 40,49 g |
Vláknina | 29,71 g |
Cholesterol | 121 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 167,95 g |
Postup přípravy
Potom v rúre zakryté pečieme na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Krok 2: Marhule prelejeme vriacou vodou a scedíme. Nakrájame ich na maličké kocôčky a dáme do malého kastrólika. Pridáme k nim maslo, cukor a víno a 15 min zakryté dusíme. Zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vína. Nakoniec pridáme sekanú mätu. Krok 3: Upečené kuracie stehná podávame s omáčkou a prílohou podľa svojej chuti.
Zveřejněno 10. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLQw
Moje poznámka
Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLQw
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 2 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 22 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 41 minutami
Prošívaná deka
sikulka131 před 1 hodinou
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 1 hodinou
Kaiserky s mákem
magdalenka před 2 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 2 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 2 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 3 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 4 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 4 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 4 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
jogurt,
solamyl,
římský kmín mletý,
česnek,
chilli,
šťáva limetková,
pepř,
sůl,
meruňky sušené,
máslo,
víno bílé suché,
solamyl,
sekaná
Komentáře (11)
Římský kmín?
Patrně záleží na chuti konzumenta
Když jsem před drahnými lety koupil první sáček (50g) kmínu od Rojíka, tak mi prodejce kladl na srdce, že abych to nepřehnal při vaření s množstvím koření...
Radu jsem si vzal k srdci a dnes, z plezíru, jsem si dal mezi zuby jedno semínko, jen tak na chuť...
No, chutná to furt stejně
A na tom prvním a posledním sáčku je datum 10.2.2009
Ale - při pečení nepodlijeme? asi podle potřeby ano.....
Už jsem nestihl editovat
Edit:
Možná ale, pokud jde o rcp z Levanty, tak možná proč ne, že
Opravdu?
Tedy 1PL??
No, to by mě zahubilo
Ááá nééébo posílilo a koronáč by se mi obloukem vyhnul...