Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 829 kJ / 7 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,27 g |
Tuky | 449,05 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 764,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do druhé dáme moučkový cukr, povolené máslo, rum a ušleháme do pěny. Přidáme 1/3 sněhu z bílků a rozšleháme.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova. Krok 2: Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout. Krok 3: Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova. Krok 2: Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout. Krok 3: Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.
Zveřejněno 3. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beatiny ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqV7
Moje poznámka
Beatiny ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqV7
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 5 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 20 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 36 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 45 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
nadýchané ořechové řezy,
kakaove rezy s cokoladou a sekanymi orechy,
řezy se sekanými ořechy,
řezy s sekanými ořechy,
ořechové řezy recept,
ořechové řezy bez mouky na oplatky,
ořechové řezy,
šlehačkové řezy z kousku rakviček,
moučník z vlažských ořechů
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
tuk,
šlehačka
Komentáře (10)
V kazdem pripade moucnik
Prosím, zase mám dotaz (pečenie múčnikov nie je mojou doménou), aký tuk používaš na polevu - stužený pokrmový? Neláme sa poleva pri krájaní? Akým štýlom to krájaš, že máš tie rezy také krásne?